The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLKSoul #MNLK

Dankzij deze 4 slimme tips ga jij beter in slaap vallen (en dieper én langer slapen!)

1 Mins read

Als je slecht in slaapt komt of zelfs helemaal niet, is dat allesbehalve de ideale situatie als je de volgende dag een drukke dag te wachten staat. Wat te doen?

We hebben speciaal voor de slechte in-slaper wat slimme tips op een rijtje gezet waardoor je wél snel in slaap valt.

4. Zet je wekker uit het zicht

Zet je wekker aan de andere kant van je kamer, leg er een doek overheen of zorg ervoor dat je hem in ieder geval niet zien. Het zien van je wekker geeft je alleen nog maar meer stress als je niet kan slapen. We weten immers allemaal hoe vervelend het is als je je wekker ziet en beseft dat je nog maar een paar uur kan slapen. Zet hem dus gewoon uit het zicht!

3. Relax even goed voordat je naar bed gaat

Leg je telefoon een uur voordat je gaat slapen aan de kant, lees even een hoofdstuk van een boek, ruim wat op in huis en maak je rustig klaar voor de nacht. Mocht je nog veel spanning/stress/druk ervaren van een drukke dag, schenk jezelf wat lekkers in. Een wijntje, biertje of sterk drankje kan je helpen ontspannen. Even de druk van de ketel zodat je weer even eraan herinnert wordt dat je met een ontspannen lichaam en geest véél beter slaapt. Drankdozijn heeft meer dan genoeg lekkers in petto om je te helpen met die welverdiende ontspanning en nachtrust.

Hou het bij een drankje of twee, want meer dan dat helpt niet bij het pakken van kwalitatieve slaap.

2. Ga niet te laat sporten

Je zou misschien denken dat sporten ervoor zorgt dat je moe wordt en dat je daarna makkelijk in slaap raakt. Dit is niet helemaal waar. Wanneer je sport komt het hormoon endorfine vrij. En dit stofje houd je wakker en alert. Niet zo handig voor het slapen dus.

1. Je slaapkamer is om te slapen

Gebruik je slaapkamer alleen daar waar die voor bedoeld is: slapen (en seks natuurlijk). Zo gaat je lichaam de ruimte écht herkennen als slaapplek. Kijk dus ergens anders televisie, zet je laptop in de woonkamer en gebruik je mobiel alleen maar in je kamer om je wekker aan te zetten. Zorg tot slot voor een donkere, koele en stille slaapkamer. Slaap lekker!


Lees ook: Implementeer deze gouden tip 5 minuten voordat je gaat slapen
Related posts
More #MNLK

Nog een paar tips om misschien nog wat beter te kunnen slapen

2 Mins read
Slapen… We doen het allemaal. De een wat meer dan de ander. De een heeft er meer moeite mee en ligt halve…
More #MNLK

Eenvoudige schoonheidstrucjes die je helpen er jonger uit te zien

2 Mins read
Net zoals er make-up fouten zijn die je huid kunnen verouderen, maken sommige schoonheidstrucjes een verschil in het verbergen van die tekenen…
More #MNLK

Dit zijn de negatieve gevolgen van te weinig slaap

2 Mins read
Slaap is een belangrijk factor voor een comfortabel leven. Ons lichaam heeft voldoende tijd nodig om te herstellen en opnieuw tot rust…