The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

David Nutt over alcohol en waarom het de meest beschadigende drug ter wereld is

1 Mins read

Nou, nou, nou, je kan een glimlach op mijn gezicht toveren met een koud Belgisch speciaalbiertje. Of een lekkere mix van Liquer 43 met wat tapas, of een sterk portje met wat smakelijke blokjes kaas, mhhh!!

Ondanks dat ik op zijn tijd immens kan genieten van een drankje, zorgt alcohol voor immense problemen in de samenleving. Er zijn miljoenen mensen die er niet zo mee om gaan als ik. Ze zuipen zich compleet lam, misdragen zich, zorgen voor ellende in hun familie en maken de wereld er nou niet bepaald leuker op. En dan heb je nog de vele honderdduizenden die er jaarlijks doodziek van worden en er aan sterven. Wist je bijvoorbeeld dat er 15 mensen per dag in Nederland sterven aan de gevolgen van teveel alcohol? Je leest het goed, 15 per dag!

En laten we niet vergeten de vele duizenden ongelukken in het verkeer…

https://drughelpline.org/alcohol-hotline/

David Nutt – Alcohol Is The Most Damaging Drug In The World

Ondanks dat alcohol zo slecht is voor de samenleving, kan ik me niet voorstellen dat we het zonder moeten doen. Een biertje of wijntje op zijn tijd is heerlijk en vooral een mooie ijsbreker voor de sfeer. Verbieden lijkt overdreven, maar er zou een gulden middenweg moeten komen waarbij de mensen die niet met alcohol om kunnen gaan preventief worden geholpen.

Om mijn betoog voor een betere verstandige omgang met alcohol, geef ik graag het woord aan expert David Nutt. Hij was te gast bij London Real voor een openhartig gesprek over de invloed van alcohol op de mens en onze maatschappij.

“Professor David Nutt, the neuro-psycho-pharmacologist specialises in the research of drugs, that affect addiction, anxiety, and depression. David is the deputy head of the Centre for Psychedelic Research at Imperial College London, alongside Dr. Robin Carhart-Harris and Dr. Rosalind Watts, both of whom recently appeared on the show. In 2009, he famously asserted that “ecstasy and LSD were less harmful than alcohol.” And was subsequently fired from the government Advisory Council on the Misuse of Drugs. David’s latest book “Drink?” explores the science of alcohol, its detrimental effects on one’s health, and the damage it causes humankind.”

Related posts
Drinks & Food #MNLK

Check deze 5 tips tegen een kater (erg handig...)

2 Mins read
Na een avond flink doorhalen met je vrienden of vriendinnen, volgt de ochtend erop het onvermijdelijke: je hebt een stevige kater te…
Mind & Soul #MNLKSoul #MNLK

Gedachtegang #14: Onrust is wat ons drijft naar roken, slecht eten, alcohol, drugs, de smartphone en andere ongezonde afleidingen!

4 Mins read
Vele jaren, zeker 20 jaar lang (van 13 tot 33), heb ik geknokt met mezelf dat ik constant weer de controle verloor….
Mind & Soul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Universiteit van Nederland: "Verpest je smartphone jouw slaap?"

1 Mins read
Voordat ik überhaupt deze video aanklikte en begon aan het typen van dit artikel, knikte ik al op en neer. De smartphone…