The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

De 5 beste boeken die je moet lezen als je welvarend wilt worden

3 Mins read

Er is een misvatting gaande op dit moment over de uitspraak ‘geld maakt niet gelukkig’. Het niet hebben van geld maakt namelijk zéér ongelukkig en daarom zou het geen taboe meer moeten zijn om er wat meer van te willen bezitten. Rijk is een groot woord, maar we zouden allemaal wel wat meer welvarend willen zijn, nietwaar?

Tijdens de corona-crisis wordt het alsmaar duidelijker dat we geld nodig hebben om door moeilijke tijden te komen. Lees daarom deze onderstaande boeken om de volgende crisis beter door te komen!

Meer dan paycheck to paycheck

Het niet hebben van geldzorgen, geld achter de hand hebben in gevallen van nood en wat meer kunnen doen dan alleen werken voor de vaste lasten is iets waar we allen achter kunnen staan dat dat een mooi streven is. Wil je dus ook wat meer dan alleen 1500 euro voor de maand voor 40 uur werk, dan is het verstandig om eens wat boeken open te trekken en te leren hoe het zit met de wondere wereld van geld. Als je dit spel wil winnen, moet je echter wel de spelregels eerst begrijpen.

Ik heb persoonlijk deze 5 boeken doorgenomen en beveel ze van harte aan zodat je ook op niveau komt, met als einddoel om er een stuk beter financieel op vooruit te gaan!


Think and Grow Rich

Aan het begin van de 20e eeuw (1937 om exact te zijn) kreeg schrijver Napoleon Hill de opdracht van staalmagnaat Andrew Carnegie – de twee na rijkste man ter wereld op dat moment, hij zou met inflatie meegerekend zo’n 300 miljard waard zijn geweest – om een boek te schrijven over de succesformule van succesvolle mensen.

Hij interviewde maar liefst 500 succesvolle mensen en vatte alle gewonnen informatie samen in het boek Think and Grow Rich. Er blijkt namelijk écht een winnende succesformule te bestaan: denk en wordt rijk!

Deze classic is een absolute must read voor ieder mens dat meer wil halen uit zijn leven. Dit boek is letterlijk goud waard!

I Will teach you to be Rich

Voor iedere werknemer die geen grootse ambities heeft, kan alsnog steeds welvarend worden. Zelf op oudere leeftijd miljonair als je het advies van personal finance expert Ramit Sethi opvolgt. Deze goedlachse Indiër legt je in geuren en kleuren uit hoe je jouw geld kunt managen zodat het optimaal voor je werkt.

Ramit geeft heldere praktische tips over geld besparen, leningen afbetalen, geld investeren, je pensioen, je studieschuld, trouwen, huizen kopen en zoveel meer. Deze no-nonsense insteek beviel mij erg goed en de praktische tips die ik heb opgepikt zijn al van kracht in mijn leven. Nu jij nog!

Rich Dad Poor Dad

Robert Kiyosaki groeide op met zijn vader en ook met de vader van zijn beste kameraad. Zijn eigen vader was een keurige man die alles volgens het boekje deed; een goede opleiding, een huis gekocht en een keurige 9-5 baan. Toch was hij niet welvarend en had hij constant moeite om elke keer maar weer aan alle rekeningen te voldoen. De vader van zijn beste kameraad had geen opleiding afgerond en had geen keurige 9-5 baan, maar was wel steenrijk!

De auteur schrijft in dit topboek open en eerlijk hoe het kan dat deze twee vaders zo qua geld kunnen verschillen. De ondernemende mindset en de financiële know-how blijken essentieel om vooruit te komen in het leven.

Dit geweldige boek openbaart hoeveel hardwerkende mensen eigenlijk een stomme schapen zijn. Klinkt vervelend, vooral als je er zelf één bent, maar je kan er maar beter achterkomen hoe de vork in de steel zit. Straks is het te laat en ben je nog steeds aan het zwoegen op je 60ste voor die rotcenten. “Get financially literate, now!”

Unshakeable

De wereldwijd geprezen Tony Robbins is naast een motivatie-guru ook een steenrijke ondernemer die zijn strepen heeft verdiend in de financiële wereld. Hij schreef het boek Unshakeable om ervoor te zorgen dat elke lezer financieel onbreekbaar wordt. Aanrader, vooral als je al wat duizendjes over hebt om te investeren!

Extreme Ownership

Dit is eigenlijk helemaal geen boek over financiën, maar de geleerde les is essentieel voor je financiële succes. Dit boek is geschreven door Jocko Willink, de man die Navy Seals trainde voor de meest risicovolle missies. Hij leerde hen het belang van Extreme Ownership, oftewel; je bent 100% verantwoordelijk over alles in je eigen leven. Als je stopt met vinger wijzen naar anderen en zelf de schuld neemt hoe dingen zijn gelopen, kun je aan de slag met de adequate oplossing. Dit is een stukje mindset dat essentieel is voor de vordering van je doelstellingen.

Voorbeeld; je bent nu niet welvarend. Hoe komt dat? Is dat de schuld van je ouders, je omgeving, je school? Of komt dat omdat je zelf er veel te weinig aan hebt gedaan? Heb je überhaupt wel eens een boek gelezen over financiën? Het antwoord is altijd te vinden in de spiegel.

Lees ook: Boekrecensie: Extreme Ownership (van Jocko Willink!)

Extra aanbevelingen

Deze onderstaande boeken moet ik nog doorspitten. Naar verluid zijn dit echte toppers die je moneygame naar een hoger niveau brengen.

Related posts
More #MNLK

Echte boeken of e-books?

2 Mins read
Er is niets fijner dan het lezen van een goed boek. Je kunt lekker verdwijnen in een andere wereld en je hechten…
More #MNLK

Nog een paar tips om misschien nog wat beter te kunnen slapen

2 Mins read
Slapen… We doen het allemaal. De een wat meer dan de ander. De een heeft er meer moeite mee en ligt halve…
More #MNLK

Maak kennis met de boeken van Bear Grylls

2 Mins read
De wereldberoemde ‘extreme avonturier’ Bear Grylls had tot nu toe zijn levensverhaal niet verteld – nu wel. Goed verteld, knap, snel aldus…