The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

De 5 beste films van Brad Pitt volgens MNLK

1 Mins read

Er zijn filmsterren en er bestaan goden op het witte doek. Brad Pitt hoort duidelijk bij de laatste. In het begin van zijn carrière was hij de knappe, goofy surfer-bro die alle meisjes deed zwijmelen, maar hij bewees al snel dat zijn talent en smaak zijn uiterlijk overstegen. Sinds halverwege de jaren 90 is hij een serieuze kracht die constant naar de meest begeerde rollen in Hollywood streeft.

5 beste films van Brad Pitt volgens MNLK:

1: The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford

Een epische western over de laatste dagen van Jesse James (Pitt) is een bijna meditatief epos die meer gemeen heeft met de films van Terrence Malick dan met John Ford of Clint Eastwood. Dit is verreweg de beste prestatie van Pitt. Hij speelt de legendarische outlaw wiens contemplatieve aard lagen van verdriet, bitterheid en dreiging tonen.

2: Fight Club

Voordat white privilege een term werd, was er Fight Club. Een uitgewrongen, gewelddadige satire van de consumentencultuur van David Fincher. Sinds de release is de wereld cynischer geworden en de boodschap van Fight Club over het spirituele faillissement en een leven gewijd aan materieel comfort, voelt nu gedateerd en een beetje voor de hand liggend. De rol van Pitt blijft echter legendarisch.

3: Inglourious Basterds

Quentin Tarantino en Brad Pitt hebben samen gezorgd voor tientallen gedenkwaardige personages. Een daarvan is luitenant Aldo Raine. Eindeloos te citeren en vaak enorm hilarisch.

4: Moneyball

Zelfs wanneer je geen interesse hebt in honkbal, is Moneyball een geweldige film. Bennett Miller’s bewerking van het non-fictieboek van Michael Lewis vertelt het verhaal van de worstelende Oakland Athletics, onder leiding van general manager Billy Beane (Pitt).

5: Once Upon a Time…in Hollywood

De ode van Quentin Tarantino aan Hollywood in de jaren zestig heeft het publiek en de critici nogal verdeeld. Velen weten niet wat ze moeten denken van de meanderende, ingehouden benadering van het duistere verhaal van de film, of dat van dat vreemde einde. Maar iedereen lijkt het over één ding eens te zijn: Brad Pitt ruled als vanouds zijn rol als verouderde stuntman Cliff Booth.

Check dit artikel ook eens -> Films van Denzel Washington
En dit artikel -> Komedie films

Related posts
Relax & Travel #MNLK

10 films van Robert De Niro die je gezien moet hebben

2 Mins read
Waarschijnlijk één van de grootste acteurs aller tijde in Hollywood is Robert De Niro. Als je alle iconische films zou tellen waarin…
Relax & Travel #MNLK

De beste films van Brad Pitt volgens onze redactie

2 Mins read
Brad Pitt is een acteur die inmiddels in al vele films heeft gespeeld. Daarnaast is de acteur een lange tijd getrouwd geweest…
Relax & Travel #MNLK

Drie films van Sean Penn die je gezien moet hebben

2 Mins read
Tweevoudig Oscarwinnaar Sean Penn heeft op een aantal gebieden in Hollywood uitgeblonken, waaronder acteren, schrijven en regisseren. Maar het is zijn carrière…