The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

De 5 beste films van Tom Hanks volgens MNLK

1 Mins read

Al decennia lang is de 63-jarige Tom Hanks een favoriete acteur van iedereen. Hij is Hollywood’s Mr. Nice Guy. Toen hij via Instagram aankondigde dat hij en zijn vrouw Rita Wilson het coronavirus hadden opgelopen toen hij in Australië was om El Lu bimann van Baz Luhrmann te filmen, zorgde dit voor een drama.

Hij is zo’n geliefd persoon dat het gemakkelijk is om te vergeten dat de meervoudige Oscarwinnaar meer is dan alleen de som van zijn prestaties. Hanks heeft echt in enorm veel films gespeeld. Hieronder hebben wij een selectie gemaakt van onze 5 favoriete films.

Dit zijn de 5 beste films van Tom Hanks volgens onze redactie

5-Forrest Gump

Wie kent deze film niet? Een film die vermakelijk blijft om te kijken, keer op keer. De film zit vol met bekende quotes en onvergetelijke momenten. Hanks speelt de rol van Forrest Gump, een simpele ziel met meer talenten dan iedereen voor mogelijk hield.

4-Cast Away

Hanks is de enige overlevende van een vliegtuig crash. Hij spoelt aan op een eiland waar zijn enige ‘gesprekspartner’ een volleybal is, die hij Wilson noemt. Een lange film zonder veel conversaties lijkt niet heel aantrekkelijk. Toch is het één van Hanks beste prestaties.

3-Catch Me If You Can

Natuurlijk is Leonardo DiCaprio de grote ster in deze film. Maar de rol van FBI agent Carl Hanratty, die alles op alles zet om con-man Frank Abagnale jr te arresteren, speelt Hanks geweldig.

2-Apollo 13

Apollo 13 werd geregisseerd door de bekende Ron Howard. Het verhaal gaat over de mislukte vlucht op weg naar de maan die het ruimtevoertuig maakte in 1970. Tom Hanks speelt de rol van astronaut Jim Lovell. De film won twee Oscars voor geluid en montage.

1-Saving Private Ryan

Deze epische oorlogsfilm geregisseerd door Steven Spielberg hoort gewoon bovenaan deze lijst van beste Tom Hanks films. Hanks speelt Captain John Miller, zijn taak is om James Ryan levend en wel uit oorlogsgebied te krijgen.

Instagram van Tom Hanks

Wil je hem volgen op social media, zie hieronder een post van zijn Instagram account.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dear Internet- my beard loved its time with you. Hanx

Een bericht gedeeld door Tom Hanks (@tomhanks) op

Check ook: Films van Denzel Washington en Brad Pitt

Related posts
Relax & Travel #MNLK

10 films van Robert De Niro die je gezien moet hebben

2 Mins read
Waarschijnlijk één van de grootste acteurs aller tijde in Hollywood is Robert De Niro. Als je alle iconische films zou tellen waarin…
Relax & Travel #MNLK

Drie films van Sean Penn die je gezien moet hebben

2 Mins read
Tweevoudig Oscarwinnaar Sean Penn heeft op een aantal gebieden in Hollywood uitgeblonken, waaronder acteren, schrijven en regisseren. Maar het is zijn carrière…
Relax & Travel #MNLK

Deze films met Sandra Bullock moet je gezien hebben

2 Mins read
We kennen haar allemaal van haar legendarische rol in de ‘Miss congeniality’-films. Toch is Sandra Bullock meer dan enkel de vertolking van…