De 5 grootste voordelen van ‘s morgens vroeg al trainen

Al sinds enkele maanden heb ik een nieuw ochtendregime. De wekker gaat elke ochtend – ook in het weekend – om 6.00 en om 07.00 sta ik in de sportschool.

Mijn ochtendroutine is als volgt;

Sportspullen avond ervoor klaarleggen
wekker 06.00
Koffie, telefoon scrollen
Fietsen naar gym 06.45
Gym 07.00
Trainen tot 8.15
Terug fietsen
Douchen, omkleden 08.30
Havermout 08.50
Werk 09.15 – 17.30

Ik train 4x per week. Op de dagen dat ik niet train, ga ik een boek in de categorie persoonlijke ontwikkeling lezen.


Zo vroeg eruit en aan de slag in de gym is een stuk prettiger dan ná het werk – vooral na een lange dag – nog naar de sportschool moeten. Ik licht graag toe waarom;

5. Je doet toch niks nuttig tussen 6 en 9

Het zou kunnen dat je druk in de weer bent met je kids naar school brengen, maar heren zonder kids doen meestal absoluut niets nuttig tussen 6 en 9 uur. Lamlendig en langzaam wakker worden is meestal wat we doen, maar als je direct al in de sportkleding staat en richting de gym gaat, zul je je in de ochtenden een stuk kwieker voelen.

Je doet toch niks nuttig, maak jezelf dan juist nuttig door die sessie te killen.

4. Vroeg klaar met wat moet gebeuren

Als je s’ morgens al gesport hebt, fatsoenlijk hebt gegeten en de rest van de ochtend al productief bent geweest op werk of met je business, dan heb je al enorm veel voorsprong gemaakt op de dag. Met zoveel al afgevinkt en gedaan, hoef je s’avonds lekker helemaal niets meer te doen. De rust is verdiend. Wellicht kun je zelfs al eerder stoppen met je werkdag doordat je zo efficient hebt geknald!

3. Je voelt je wakker

Het is inderdaad een verschrikking om zo vroeg je nest uit te moeten, vooral als het koud en donker is, maar zodra je jouw inner bitch hebt overwonnen en buiten bent, voel je je al een stuk beter dan een kwartier eerder.

Eenmaal de workout gestart en afgerond, voel je je uiterst fris! Je bent helemaal wakker en alert. Nadat je de workout hebt afgerond (rond 8-9 uur) voel je je net zo wakker als rond klokslag 12.00 uur als je niet zou sporten. Ideaal dus!

2. Géén vrouwen in de ochtend

Een enorme afleider zijn die asociaal lekkere Insta-fitgirls die je tegenwoordig in elke sportschool treft. Met hun té strakke yogapants en piepkleine sportbh’s weten ze onze simpele mannenbreinen op hol te brengen. Niet ideaal als je full focus al die gewichten moet verplaatsen of die bokszak in elkaar moet rammen.

In de ochtenduren tref je ze echter niet. De fitgirls liggen allemaal nog op één oor. Ideaal. FOCUSSSS !!!!

1. Ready voor de rest van de dag

Wellicht verloopt de rest van de dag na een workout verschrikkelijk. Je werk lukt voor geen meter, iedereen zeurt en alles gaat fout. Ondanks dat heb je wel de ochtend overwonnen! Je hebt in ieder geval de dag niet compleet in de soep laten lopen.

De kans is echter groter dat je juist een succesvollere dag tegemoet gaat. Je bent fris, alert en scherp. Je bent minder gestressed en dat zorgt ervoor dat je betere beslissingen maakt. Je bent pumped and ready for whatever may come!

Mijn devies: begin de ochtend met een workout en je dagen zullen een stuk succesvoller verlopen!