The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

De 5 highlights van het Comomeer

1 Mins read

Veel Nederlanders kiezen Italië als hun favoriete vakantieland. Stedenstrips naar Rome, Milaan, Florence en Venetië zijn erg populair. Voor de zomervakantie kiest de Nederlander eerder voor de Toscane, of een plekje aan een van de meren zoals het Comomeer. Het Comomeer ligt niet heel ver rijden van Nederland, maar toch proef je in de noordelijke regio Lombardije de echte Italiaanse sfeer. Aan het Comomeer is het ook in de zomer aangenaam vertoeven, dat komt door de ‘breva’ een verkoelend briesje die van het meer komt. Kom in dit artikel de highligts van het Comomeer te weten en laat je verrassen.

Como lake

Vijf bijzondere highlights van het Comomeer

Behalve zonnen, zwemmen en varen is er nog veel meer te beleven rond het Comomeer. Dit zijn de 5 highlights:

Como- stad

Como stad ligt iets ten zuidwesten van het prachtige meer. Binnen de oude stadsmuren ligt het historische hart van de stad. Hier kun je veel bezienswaardigheden vinden, en bovendien goed shoppen en eten.

Bellagio

Veel stadjes liggen gebouwd tegen de heuvels rond het meer. Bellagio is daarvan misschien wel het mooiste voorbeeld. Het middeleeuwse stadje ligt mooi getekend tegen de groene heuvels op de achtergrond.

Isla Comacina

In het Comomeer ligt het groene eiland Isola Comacina. Het is klein maar weelderig begroeid. Het eiland was vroeger bezit van het Belgische koningshuis. In 1920 werd het echter aan de Italiaanse staat geschonken door Koning Albert 1.

Op het eiland zijn in de twintigste eeuw meerdere archeologische vondsten gedaan. Deze trekken nu veel bezoekers.

Brunate

Vanuit de stad Como kun je een bezoek brengen aan Brunate, een klein dorp wat in de heuvels boven Como ligt. Je komt hier via een kabeltram. Tijdens de tocht heb je al een prachtig uitzicht over het meer, maar vanuit Brunate is dat uitzicht nog mooier!

Orrido di Bellano

De Bellano kloof is miljoenen jaren geleden ontstaan. Je kunt over de kloof lopen via een brug. Vanaf de brug heb je een mooi uitzicht op de Orrido di Bellano, de waterval die onderdeel is van de Pioverna rivier. Het ravijn van Bellano ligt aan de oostkant van het Comomeer.

Leestip -> Highlights van Monaco
Leestip -> Boten