Relax & Travel #MNLK

5x de populairste pretparken van Nederland

2 Mins read

Nu vele pretparken weer geopend zijn kan je een leuk dagje uit gaan plannen met je partner, gezin of familie. In dit artikel lees je informatie over de 5 grote en meest populaire pretparken welke Nederland te bieden heeft. We beginnen met Duinrell op nummer 5 en werken naar de nummer 1 toe, welk pretpark zal het zijn?

Populaire pretparken in Nederland

  • 5. Attractiepark Duinrell in Wassenaar

Attractiepark Duinrell bevindt zich in Wassenaar in de provincie Zuid-Holland. Naast de attracties staat Duinrell ook bekend om het bijbehorende Tikibad (een subtropisch zwemparadijs) en heeft het park ook een camping, allen in een mooie omgeving van beboste duingebied. Het park staat bekend om de slogan ‘Duinrell, daar kikker je van op’. Dit refereert naar de mascotte: Rick de Kikker. In 2018 bezochten bijna 1,4 miljoen mensen het park.

  • 4. Attractiepark Toverland in Sevenum

Het attractiepark Toverland, gelegen in het Limburgse Sevenum is een relatief jong attractiepark. In 2001 werd de basis gelegd. Toen was het nog een overdekte speeltuin. Tegenwoordig is het pretpark ook nog deels overdekt, maar zijn er door de jaren heen steeds meer uitbreidingen gekomen. Het oppervlakte van het park en het aantal bezoekers stijgt nog ieder jaar. In 2018 reisden al maar liefst 812.000 mensen naar het zuiden voor een bezoekje aan het park.

  • 3. Attractiepark Slagharen in Slagharen

Attractiepark Slagharen is gelegen in Hardenberg (provincie Overijssel). In 1963 werd het park geopend en het bestaat inmiddels uit zes themagebieden. Het park trekt al jaren meer dan een miljoen bezoekers per jaar. Naast een attractiepark is Slagharen ook een vakantiepark, waar onder andere de mogelijkheid bestaat om in een wigwam te slapen. Enkele jaren geleden stond het park ook nog bekend als pony park slagharen, maar in 2017 werd afscheid genomen van de mogelijkheid om shetlandpony’s bij een huisje te huren.

  • 2. Attractiepark Walibi Holland in Biddinghuizen

In Biddinghuizen in de provincie Flevoland bevindt zich attractiepark Walibi Holland. Walibi staat ook wel bekend om de slogan ‘hard gaan’. Hiermee wordt gerefereerd aan de vele spectaculaire achtbanen die het park rijk is. Ook bevat het park de snelste en hoogste achtbaan van ons land, genaamd de Goliath. Het park werd in 2018 door 838.000 mensen bezocht. Naast het park bevindt zich een evenemententerrein waar veel bekende evenementen worden georganiseerd, zoals het bekende festival Lowlands dat ieder jaar plaatsvindt.

  1. Attractiepark Efteling in Kaatsheuvel

In deze lijst van populaire Pretparken Nederland kan de koploper niet ontbreken. De basis voor de Efteling werd gelegd in 1933 in het Brabantse Kaatsheuvel toen het idee ontstond om een sportpark aan te leggen. In 1952 werd de basis gelegd voor het themapark middels het welbekende sprookjesbos. In de jaren hierop volgend is de Efteling in een razendsnel tempo uitgegroeid tot een trekpleister voor jong en oud. In het jaar 2018 bezochten maar liefst 5,4 miljoen mensen het park en werd er 33 miljoen euro winst gemaakt. Het themapark is opgedeeld in verschillende ‘rijken’ met ieder een aantal attracties. Bij het park vind je ook het Efteling hotel en het Efteling theater.

Meer artikelen lezen?

Related posts
More #MNLK

De magische klanken van Efteling muziek

2 Mins read
Wie is er niet dol op de herkenbare deuntjes van de Efteling? De muziek van de Efteling is misschien wel de meest…