Your daily dose of inspiration and motivation

Mind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

De 71-jarige Alan Philips begon pas 4 jaar geleden aan jiu jitsu

1 Minuten leestijd

De zelfverdedigingskunst Braziliaanse jiu jitsu (BJJ) wordt door vele miljoenen fanatiekelingen beoefent. De kunst van BJJ is om een betere positie op jouw tegenstander te krijgen en te zorgen dat hij aftikt door een stevige klem (op armen, enkels, schouders, nek, knie enzovoort). Maar daar moet je toch jong en sterk voor zijn?

Het blijkt dat leeftijd er amper toedoet in BJJ. Het draait met name om techniek, souplesse en de juiste mindset! Een goed voorbeeld van deze kenmerken zien we terug in de 71-jarige Alan Phillips, die pas 4 jaar geleden de sport ontdekte.

Ondanks zijn hoge leeftijd, begon hij toch te rollen op de mat. Langzamerhand werd hij fitter, sterker en flexibeler. Dit geldt voor zowel zijn lichaam als zijn geest. Deze vechtsport doet iets met je, zo blijkt uit deze sterke short doc die de BJJ-journey van Alan uitlicht. Een stoere traan mag overigens gelaten worden!

“It’s Never Too Late to Be a Savage!”

Lees ook: De meeste calorieën verbrand je met deze 10 sporten
Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Wat is krachttraining precies?

2 Minuten leestijd
Krachttraining was al een tijdje populair onder mannen, maar wordt ook steeds populairder onder vrouwen. Maar wat houdt krachttraining eigenlijk in? En…
Sport & Lifestyle #MNLK

Wat is fitness?

1 Minuten leestijd
Wat is fitness nu eigenlijk? Wanneer is iemand fit? Wanneer iemand actief is, zich energiek voelt, een stralende huid heeft, geen vermoeidheid…
Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe lang zou je moeten trainen per dag?

1 Minuten leestijd
Je houdt van sporten of je houdt er niet van. De ene persoon vindt het heerlijk om elke dag te trainen, terwijl…