The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

De Animal Farm in Beverwijk is een van de kleinste dierentuinen van Nederland

2 Mins read

Ooit begon de Animal Farm als kinderboerderij, maar inmiddels is de Animal Farm een aantal (exotische) dieren rijker en heeft officieel de titel van dierentuin weten te bemachtigen. De Animal Farm is dan ook een gezellige en knusse dierentuin waar het hele gezin meer kan leren over dieren, planten en bomen. In de Animal Farm vind je dieren uit verschillende continenten zoals Afrika, Zuid-Amerika en Europa. Zo kun je er onder andere de koningspython, rode neusbeer, leguaan en Corsac vos komen bewonderen. Alle dieren verblijven zoveel mogelijk in hun natuurlijke habitat, met bijpassende inheemse flora. Verder kun je in de Animal Farm heerlijk tot rust komen, wandelen en dient de dierentuin als ontmoetingsplek. De kinderen kunnen bovendien terecht op de speciale dierenschool, of de twee speurtochten die door de dierentuin lopen komen ontdekken. Hiermee is de Animal Farm een educatief en gezellig uitje voor zowel jong als oud!

Stekelvarken

Met korting naar de Animal Farm?

De Animal Farm is een van de weinige dierentuinen die je geheel gratis kunt bezoeken. Zoek dus niet langer naar speciale (kortings)acties voor deze gezellige dierentuin want er wordt geen entree gerekend. Aangezien de Animal Farm wordt gerund door vrijwilligers worden giften en donaties wel op prijs gesteld. Je staat vrij om zelf een bedrag in de collectebus te stoppen of over te maken naar het rekeningnummer van de Animal Farm. Ook op de opbrengst van de souvenirwinkel wordt besteedt aan de verzorging van de dieren en het onderhouden van het park. Tot slot moet je er wel rekening mee houden dat de Animal Farm soms bezig is met onderhoud, of dat bepaalde verblijven tijdelijk leeg staan. Aangezien de dierentuin afhankelijk is van vrijwilligers en donaties wordt hier wellicht iets flexibeler mee om gegaan dan in een commerciële dierentuin. Desondanks blijft een bezoekje aan de Animal Farm een leuk uitje voor het hele gezin, en help je met jouw donatie of aankoop in de souvenirwinkel het bestaan van de dierentuin.

Adres en openingstijden van de Animal Farm

Het adres van de Animal Farm is: Willem-Alexanderplantsoen, Luxemburglaan 4, 1946 SJ te Beverwijk. Vanaf Utrecht bereik je de dierentuin in zo’n 50 minuten via de A1 of A9 en A2. Je kunt je auto gratis parkeren in de woonwijk rond de Animal Farm. Met het openbaar vervoer doe je er vanuit Utrecht zo’n 100 minuten over. Vanaf het treinstation Heemskerk kun je naar de Animal Farm wandelen. Deze wandeling duurt ongeveer 15 minuten. Je kunt er ook voor kiezen om de trein naar Beverwijk te nemen. Vanaf daar kun je verder reizen met de buslijnen 71, 72 of 73. Vanaf de bushalte is het dan nog ongeveer 5 minuten lopen naar de Animal Farm. De Animal Farm is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In de weekenden is de dierentuin geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Tot slot is de Animal Farm altijd op zoek naar mensen die (eenmalig) willen komen helpen met het onderhouden, schoonmaken en verzorgen van de dieren in de dierentuin. Meer informatie hierover vind je op de website van de Animal Farm.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Ontdek kasteelpark Born
En deze: Reptielenzoo Iguana is een opvang voor allerlei reptielen, amfibieën en insecten van over de hele wereld