The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

De Audi RSQ8 – maak kennis met deze machine!

2 Mins read
Cars & Tech #MNLK

De Audi RSQ8 – maak kennis met deze machine!

2 Mins read

Op zoek naar een explosieve auto? Dan is de Audi RSQ8 de perfecte kandidaat! Die 600 pk wil iedereen namelijk wel eens testen op de snelweg!

De Audi RSQ8

De Audi Q7 en Q8 representeren de grote SUV’s van het merk. Deze auto’s lijken maar weinig van elkaar te verschillen, wanneer je naar de maat en het prijskaartje kijkt, maar het karakter is compleet anders. Waar de Q7 zijn peilen richt op het bieden van comfort en het bruikbaar zijn op wat ruiger terrein, is de Q8 wat sportiever. Audi maakte van de SQ7 het meest gespierde voertuig uit de Q7 serie met 435 pk/900 Nm, en voor de Q8 serie werd de RSQ8 gecreëerd.

Hoeveelheid pk’s

Met 600 pk / 800 Nm is dit zeker een van de indrukwekkendste Audi’s waarin je rond kunt rijden. Het prijskaartje is ook indrukwekkend: 199.700 euro.

Je hoeft niet bang te zijn dat je wordt weggeblazen door het vermogen van deze auto. Zolang je de RSQ8 op de economische of normale stand hebt, zal het zijn wilde haren niet laten zien. Je rijdt simpelweg rond in een comfortabele auto, waarin je met het grootste gemak van a naar b rijdt. De RSQ8 is zelfs op vele levels comfortabeler dan de rest van de Q8 serie. Je kunt wel meer druk op het gaspedaal zetten, maar het overweldigende vermogen dat deze auto bezit, zal je niet de controle over het stuur laten verliezen. Alles wordt kalm opgebouwd; tenminste, wanneer je de RSQ8 op de normale of economische stand hebt staan…

De sportstand

De Audi RSQ8 heeft nog een stand achter de hand: de sportstand. Je kalme gezinsauto laat nu zijn ware kleuren zien en de kracht onder de motorkap komt echt tot uiting. De 4.0 liter motor zal niet langer aarzelen om toeren op te bouwen. De langzame acceleratie van eerder wordt omgeruild voor een snelle, waarbij van nul tot 100 in 3.8 seconden opeens tot de mogelijkheden behoort! Deze sportwagen zal zich normaal gesproken gewonnen moeten geven bij 250 km/h, maar als dit je te langzaam gaat, kun je natuurlijk altijd nog voor het Dynamic-pakket gaan, zodat 305 km/h ook haalbaar is.

De RSQ8 is krachtig, maar niet onstuimig – ook in de sportstand zul je makkelijk de controle kunnen behouden. Er zit wel één nadeel vast aan het hebben van een sportwagen van een groot formaat. De remweg is een stuk langer dan bij een lagere en lichtere sportwagen.

Check ook eens: De ABT RS6 R & De Audi RS7