Cars & Tech #MNLK

De Bentley Bentayga Mansory W12 Twin-Turbo is echt waanzinnig!

2 Mins read

Bentley produceerde het luxe Bentley Bentayga Mansory W12 Twin-Turbo segment en ging zo de concurrentie aan met rivalen als Aston Martin, Lamborghini en Rolls-Royce. Je kunt dit statig model bewonderen om zijn sterke prestaties op en naast de weg. Het zescijferig prijskaartje zal je dan ook niet verbazen. Nu is Bentley bezig de Bentayga te opwaarderen met een moderner interieur.

YouTube video

Zie hier meer auto’s.

Zijn de grootste verbeteringen het interieur van de Bentley Bentayga Mansory W12 Twin-Turbo?

Een ding dat de Bentayga’s ouderdom onthulde was zijn 8-inch touchscreen. Omdat rivalen als Mercedes en Cadillac veel grotere schermen aanbieden, was het tijd voor Bentley om te upgraden. Nu heeft de Bentayga een respectabel groot 10,9 inch touchscreen met nieuwe Android Auto mogelijkheden. Draadloze Apple CarPlay is nu standaard, net als USB-C-datapoorten en een draadloze telefoonoplader.

Net als de nieuwe Continental GT en Flying Spur krijgt de Bentayga een digitaal instrumentencluster. Het is voorzien van speciale animaties en kan worden aangepast aan de behoeften van de bestuurder.

Een verbeterd navigatiesysteem is voorzien van driedimensionale weergave van gebouwen en satellietkaarten. De head-up display projecteert nu verkeersinformatie, straatnamen en afstanden op de voorruit.

Meer plaats en betere zetels

Bentley heeft zijn stoelen opnieuw ontworpen met meer “beeldhouwkunst” rond de schouderzone. Dankzij een nieuw zittingframe kon Bentley de hellingshoek van de achterbank verdubbelen. Bij de vijfzitter variant kan de achterbank worden geventileerd, een functie die vroeger was voorbehouden aan de vierzitter. Als je echt zin hebt in een stoeltje, kunt u nu kiezen voor micro-piping op de stoelen, of voor een pluche ontwerp.

De Bentley Bentayga Mansory W12 Twin-Turbo biedt meer ruimte aan de achterpassagiers om zich uit te strekken. Achterin is er ook een groter touchscreen om instellingen aan te passen, zoals media, sfeerverlichting, jaloezieën voor de ramen en verwarming en massage van de stoelen.

Als vervolg op de updates heeft Bentley de cabine gereviseerd met gedurfde nieuwe materialen op de deuren en het dashboard. Een nieuwe donker getinte diamant geborstelde aluminium afwerking is beschikbaar, samen met twee nieuwe houtfineer keuzes.

My Bentley app

De nieuwe Bentley Bentayga Mansory W12 Twin-Turbo heeft een ingebouwde SIM. Je hebt je telefoon niet nodig om een dataverbinding op te zetten. Bentley heeft zijn diensten op afstand verbeterd via de My Bentley app, inclusief functies als “vind mijn auto” en “vergrendel mijn auto”. Afhankelijk van de plaats hebben klanten toegang tot real-time verkeersinformatie en over-the-air kaartupdates, evenals voorspelling van verkeerslichten bij groen licht, online muziek en informatie over lokale gevaren.

Check ook: Maak kennis met de Rolls-Royce Phantom 2020
En deze: MANSORY Ferrari 812 SUPERFAST