More #MNLK

De beste cadeaus voor wijnliefhebbers

2 Mins read

Voor wie maar een beetje van wijn houdt, is het altijd leuk om een wijn van iemand cadeau te krijgen. Of het nu voor een verjaardag is, een bedankje of omdat je iemand op bezoek krijgt. Voor degene die het cadeau geeft, kan het best wel spannend zijn. Al helemaal wanneer je niet precies weet waar de ander van houdt.

Wijnpakket

De ultieme oplossing is wellicht wat groots, maar ook leuk. Geef namelijk eens een wijnpakket cadeau. Dan heb je een cadeau met verschillende wijnen en zit er altijd wel iets lekkers tussen. Er zijn kleine wijnpakketten van twee, drie of vier wijnen. Maar ook dozen van zes, acht of zelfs twaalf flessen. Zo’n groot wijnpakket is wel leuk om met meer mensen te geven en vervolgens een gezellig wijnproeverij te houden. Zorg dan wel dat je van te voren wat informatie opzoekt over de wijnen, zodat je wat toelichting kan geven.

Lievelingswijn

Iedereen heeft wel een wijn waar hij of zij helemaal verknocht aan is. Je zal daarom ook nooit de plank misslaan met die wijn. Maar om de verrassing ook nog echt een verrassing te laten, kun je ook een variant op die wijn zoeken. Vertel in de wijnwinkel aan de verkoper waar de ontvanger van de wijn van houdt en vraag welke wijn dan hoogstwaarschijnlijk ook een schot in de roos is. Weten waar de ontvanger van de wijn zeker niet van houdt, is ook erg waardevolle informatie om advies ui te kunnen brengen.

Beroemde wijnen

Of ze lekker zijn of niet, dat is een kwestie van smaak. Maar tegenwoordig is er menig ster met een eigen wijn op de markt. Denk aan Brad Pitt en zijn Miraval, Sting, voetballer Iniesta, Antonio Banderas en ga zo maar door. Dat maakt het al gelijk een stuk leuker om een dergelijke wijn cadeau te doen. En daar rekenen deze sterren natuurlijk op. Aan jou vervolgens de vraag of de wijn ook inderdaad voor herhaling vatbaar is. Nu moet er wel bij vermeld worden dat deze sterren worden bijgestaan door wijnprofessionals die wel van wanten weten in de wijngaard en de kelder.

Wijncadeaus

Zit er toch een echte wijnsnob tussen je vrienden en durf je daar zelf geen wijn voor te halen? Dan zijn er gelukkig nog genoeg wijncadeaus om uit te kiezen. Een prachtige kurkentrekker, een grappige wijnkoeler, gepersonaliseerde wijnglazen of gewoon een leuke cadeaukaart van zijn of haar favoriete wijnwinkel. Altijd handig.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Zelf koken, maar wel met een beetje hulp
Leestip -> Breng sfeer in huis met prachtige kerstversieringen

Related posts
More #MNLK

Waarom zou je kiezen voor biologische wijn?

2 Mins read
Biologisch. Een woord dat al behoorlijk wat jaren trending is in de wereld van eten en drinken. In de wereld van wijn…