The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

De beste cardio oefeningen voor thuis

1 Mins read

Iemand die in de buitenlucht aan zijn of haar conditie wilt werken heeft mogelijkheden te over. Noem maar op: wandelen, hardlopen, fietsen, skeeleren, mountainbiken, roeien en ga zo maar door. Ook in de fitnessclub staan allerlei cardioapparaten om de conditie te verbeteren. Wat nou als je gewoon thuis fitter wilt worden? Natuurlijk kan dat met gewichten, pull-up bars en dure cardio-apparaten. Maar dat kan ook gewoon met alleen je eigen lichaam, en een touw. Lees in dit artikel meer over de beste cardio oefeningen voor thuis.

Verschillende cardio oefeningen voor thuis

De Jumping Jacks

Zorg dat je in een kamer staat waar je voldoende ruimte hebt om te kunnen bewegen. Natuurlijk kan je deze oefeningen ook in de tuin doen.

Sta rechtop met de handen naast het lichaam, de voeten staan dichtbij elkaar. Terwijl je met een sprong de benen in een wijdere stand zet breng je tegelijkertijd je handen samen boven het hoofd. Wanneer je de voeten terug springt in oorspronkelijke positie komen de handen ook weer terug naast het lichaam. Doe dit 50 keer in tempo.

De Burpees

Ga liggen met de buik op de grond. Druk je bovenlichaam met je handen omhoog, spring daarna met de benen naar voren zodat je gebogen staat op handen en voeten. Hierna kom je rechtop en breng je de handen boven het hoofd. Dit is 1 burpee. Doe er zoveel als je kunt. Probeer de oefening snel en vloeiend uit te voeren.

De Stairclimbers

De oefening die stairclimbers genoemd wordt, is niet alleen een cardio training, maar tegelijkertijd een krachttraining voor het hele lichaam. Breng jezelf in push-up positie op de vloer. Beweeg om en om je knie naar voren richting de borst. Doe dit in een vlot tempo. Probeer een minuut lang vol te houden.

Ga touwspringen

Touwspringen is één van de beste manieren om aan je conditie te bouwen. Het zorgt ook nog voor een goede coördinatie en snel voetenwerk. Alles wat je nodig hebt is een springtouw en voldoende ruimte om je heen. Oh, en check even van te voren of je buren op de verdieping beneden je er blij mee zijn!

Leestip -> Hoe lang trainen per dag
Leestip -> De beste oefeningen met een elastiek

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Met de Smart Rope Rookie heb jij de beste workout ever!

2 Mins read
We weten het allemaal: sporten is gezond! Toch doen we het niet allemaal. Velen hebben geen zin om wéér weg van huis…
Sport & Lifestyle #MNLK

De beste workout oefeningen voor buiten

1 Mins read
Wil jij ook genieten van de buitenlucht maar weet je niet zo goed wat voor oefeningen je kunt doen? Speciaal voor jou…
Sport & Lifestyle #MNLK

Wat zijn de beste cardio oefeningen?

1 Mins read
Je houdt van cardio of je haat het. Je weet dat een cardio workout goed is voor je uithoudingsvermogen en voor de…