The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

De beste films van Meryl Streep volgens MNLK

2 Mins read
Relax & Travel #MNLK

De beste films van Meryl Streep volgens MNLK

2 Mins read

Dit jaar de zeventig gepasseerd en al ruim 53 jaar een gevierd actrice: we hebben het over een grote dame, daar twijfelt niemand meer aan. Wellicht is ze de beste actrice ooit. Nog nooit een film van haar gezien? Die kans is klein, maar wij geven je zes titels waarmee je nader kennis kunt maken met de acteerkunsten van Meryl Streep.

6 films van Meryl Streep

The Deer Hunter (1978)

Haar doorbraak was meteen ook een maatschappelijk moment van bezinning: schuldgevoel en spijt over de inmenging in Vietnam maakten zich meester van het Amerikaanse volk – een veel belangrijker resultaat naast de vijf Oscars die de film in de wacht sleepte, waarvan één voor de debuterende Meryl Streep.

Out of Africa (1985)

Sydney Polack regisseerde dit romantische drama, waarin Streep een Deense, getrouwde vrouw speelt die eigenaresse is van een plantage in Kenia in de vroege 20e eeuw. Ze wordt verliefd op een jager, terwijl haar eigen man gaat ook vreemdgaat en natuurlijk zijn er de nodige strubbelingen met de plantage en het onderwijs dat ze aan de locals willen geven. Bij Out of Africa regende het Oscars.

The Devil Wears Prada (2006)

Niet haar meest interessante acteerprestatie, wel een andere manier om Streep te zien, en bovendien gefilmd in deze eeuw. The Devil Wears Prada is een niemendalletje, een flinterdun verhaal over het wel en wee in de keiharde modewereld. Ze zal dit rolletje op haar sloffen hebben gedaan. Al met al het kijken waard.

The Iron Lady (2011)

Ook redelijk recent: The Iron Lady. Streeps vertolking van de Britse premier Margaret Thatcher in de jaren ’80, die zich onsterfelijk impopulair maakte, is meesterlijk. En ja hoor, daar was ie weer: de Oscar voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

Kramer vs Kramer (1979) en Sophie’s Choice (1982)

Vooruit, zes tips dan. Want zeg je Meryl Streep, dan zeg je Kramer vs Kramer, maar zeg je ook Sophie’s Choice, beide klassiekers die ruimhartig met de bekende gouden beeldjes werden bekroond. In Sophie’s Choice worstelt hoofdpersoon Streep met haar verleden in een concentratiekamp en Kramer vs Kramer handelt over zoiets simpels, alledaags en tevens ingrijpends als een echtscheiding, uitgevochten over het hoofd van een kind. Twee must-sees voor de leek dus.

Lees ook: De 5 beste films van Tom Hanks volgens MNLK5 films van Dustin Hoffman die je gezien moet hebben