The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

De beste tips voor het kopen van een fitnessbank

2 Mins read

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van thuis sporten. Een workout at home garandeert rust en privacy en bespaart je de reistijd naar de sportschool. Om je sportsessie thuis nog beter te laten verlopen, is het aan te raden om een investering te doen in een fitness apparaat. Als je het maandelijkse sportschool abonnement niet meer hoeft te betalen, is die investering zo terug verdiend! Er zijn tegenwoordig veel verschillende fitnessapparaten voor thuis te koop, dus het kan een uitdaging zijn om het juiste apparaat voor jou te kiezen. Een tip; kies een multifunctioneel fitness apparaat, zodat je het voor je hele workout kunt gebruiken. Een fitnessbank is hier perfect voor! In deze blog de beste tips voor het kopen van een fitnessbank. Na het lezen van deze blog kun je geen miskoop meer doen!

Verstelbaar of niet verstelbaar?

Je kunt ervoor kiezen om een verstelbare fitnessbank aan te schaffen. Dit heeft als voordeel dat je meer trainingsmogelijkheden hebt. Een verstelbare fitnessbank heeft echter wel een lagere belastbaarheid. Kijk daarom goed naar je trainingsdoel. Wil je vooral bankdrukken, kies dan voor een fitnessbank die niet verstelbaar is. Als je met losse dumbells traint is de belastbaarheid minder belangrijk en is een verstelbare fitnessbank geschikt voor jou. Er zijn verschillen in de aantal standen waarop een fitnessbank verstelt kan worden. Let hierop, en kies een aantal wat je bij jouw trainingsdoel vindt passen. Voor meer inspiratie voor fitnessbanken kun je hier klikken.

Het gewicht van de fitnessbank

Een net zo belangrijk aspect van de fitnessbank is het maximaal belastbare gewicht van de bank. Dit gewicht is het maximale aantal kilogram wat de fitnessbank veilig kan dragen. Omdat je de fitnessbank gebruikt in combinatie met gewichten, is het belangrijk om het gewicht van je andere trainingsmaterialen ook mee te nemen in de berekening. Tel je lichaamsgewicht op bij het gewicht van je trainingsmaterialen, en je weet wat het minimale belastbare gewicht moet zijn van jouw trainingsbank.

Een safety bar

Als je graag je eigen grenzen opzoekt tijdens het trainen, is het aan te raden om een fitnessbank met safety bar aan te schaffen. Een safety bar vangt de halter op als jij hem niet meer omhoog kunt drukken. De safety bar stel je zo in dat hij net iets boven je borstkas zit, waardoor je nog steeds goed kunt bankdrukken. Een safety bar kan ernstige ongelukken voorkomen, dus is een belangrijke toevoeging!

Afmetingen van de fitnessbank

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, is het ook goed om op de afmetingen van de fitnessbank te letten tijdens de aankoop. Hierbij is de lengte, breedte en hoogte van de fitnessbank van belang. Let bij de lengte erop of je met je hele rug op de fitnessbank kunt liggen, ook als je verschillende soorten oefeningen doet. De breedte van de fitnessbank moet je genoeg ondersteuning geven, maar tegelijkertijd niet je armen in de weg zitten. Kies daarom een breedte die niet te breed, maar ook niet te smal is. Voor de hoogte is het belangrijk om gestrekt met je rug op de bank te kunnen liggen, maar ook nog steeds je voeten plat op de grond te kunnen zetten. Kijk dus goed naar de afmetingen van je eigen lichaam, en pas de keuze voor een fitnessbank daarop aan.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Fitnessapparatuur of losse gewichten, wat is beter?

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

De beste workout oefeningen voor buiten

1 Mins read
Wil jij ook genieten van de buitenlucht maar weet je niet zo goed wat voor oefeningen je kunt doen? Speciaal voor jou…
Sport & Lifestyle #MNLK

Het ultieme fullbody work-out met weerstandsbanden voor thuis

1 Mins read
Ken je die dikke elastieken in allerlei kleuren? Je ziet ze wel eens in fitnesscentra liggen. Deze elastieken heten weerstandsbanden. Eigenlijk zie…
Sport & Lifestyle #MNLK

Een workout voor thuis: Tips voor beginners

1 Mins read
Wil jij in shape blijven en er goed uit blijven zien, maar niet naar de sportschool? Dat is geen probleem! Er zijn…