The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

De beste workout oefeningen voor de benen

1 Mins read

Wij fitnessende mannen staan erom bekend dat we onze benen nog wel eens overslaan in de training. Dat terwijl een mooi paar gespierde benen net zo mooi kan zijn als een flinke borstpartij. Het trainen van de benen heeft nog meer voordelen. Ten eerste zorgt het voor een flinke boost van je testosteron. Bovendien zorgen de oefeningen die je moet doen voor die gespierde benen ook nog voor een goed gevormde bilpartij. Dit zijn bijkomende voordelen waar jij en de toeschouwers achter je blij mee zullen zijn. Dus kom op man, train die benen! Lees in dit artikel informatie over de beste workout oefeningen voor de benen.

De beste workout oefeningen voor de benen zijn:

Squat tot je erbij neervalt

Dé oefening voor goed getrainde beenspieren is de squat. Een squat kun je op verschillende manieren uitvoeren. De meest gangbare manier is de backsquat, hierbij rust een halter met gewichten op de schouders. Je zakt langzaam met de billen naar de grond, vervolgens kom je weer omhoog.

Ben je niet ervaren met de squat dan kun je deze beweging vervangen door de legpress machine. Deze traint de beenspieren op dezelfde wijze, maar heeft minder effect op het gehele lichaam. Leer jezelf daarom de squat aan zonder gewicht, daarna met alleen een halterstang en langzaam met gewichten.

Lunges

Lunges zorgen voor dat brandende gevoel waarvan je weet dat het voor spiergroei zorgt. Lunges kun je doen met een halter in je nek of met een dumbell in beide handen. Sta met voeten op schouderbreedte naast elkaar. Stap met een voet naar voren en zak met dat been door totdat je bovenbeen evenwijdig met de vloer is. Daarna stap je terug en herhaal je dit met het andere been.

Deadlift

De deadlift wordt door velen als een oefening voor de rug gezien. Het overgrote deel van de beweging komt echter op rekening van de benen. Een deadlift is, net als de squat, een zogenaamde compoundoefening. Dit zijn oefeningen die onmisbaar zijn in een goed krachttrainingsschema, ze trainen alle spieren in het lichaam. Deadliften is vooral een geweldige oefening voor de spieren aan de achterkant van de benen, inclusief de billen.

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Dit zijn de beste oefeningen met een elastiek of weerstandsband

1 Mins read
Een weerstandsband of een fitnesselastiek is misschien wel één van de handigste fitnesstools die je in huis kunt hebben. Eén band en…
Sport & Lifestyle #MNLK

3 oefeningen om billen je te trainen

1 Mins read
Het is algemeen bekend dat mannen in de sportschool vooral het bovenlichaam trainen. Wij mannen laten graag het resultaat van ons harde…
Sport & Lifestyle #MNLK

Het ultieme fullbody work-out met weerstandsbanden voor thuis

1 Mins read
Ken je die dikke elastieken in allerlei kleuren? Je ziet ze wel eens in fitnesscentra liggen. Deze elastieken heten weerstandsbanden. Eigenlijk zie…