The Online Lifestyle Magazine 

Soul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

De beste workout om vlak voor de zomer nog flink wat calorieën te verbranden

2 Mins read

De lente is aangebroken en de zon heeft zich eindelijk weer eens laten zien. Dat betekent dat de zomer letterlijk om de hoek is. De meesten van ons zullen nog snel even 3 tot 7 kilo vet willen verliezen. Hoe kunnen we op een leuke manier in rap tempo de meeste calorieën verbranden?

Het antwoord: vechtsport! Om specifiek te zijn; boksen, kickboksen en/of MMA.


Side note: Je hoeft overigens als je op een vechtsport niet per se te sparren. Of heftige wedstrijden te doen waarbij je flink wat rake klappen krijgt. Dit is een mogelijkheid, dit is beslist geen must als je begint met (kick)boksen en/of MMA. Je kan prima een vechtsport beoefenen zonder blauwe plekken te hebben. Laten we die aanname daarom graag preventief achterwege laten!


De juiste gear

Stevige bokshandschoenen zijn essentieel voor een prettige les en het beperken van blessures. Bekijk graag het uitgebreide assortiment van vechtsportwebshop Aiki Budo, je kan bij hen zeer goede bokshandschoenen kopen. Je kan tevens langs bij hen in de fysieke vechtsportwinkel in hartje Amsterdam. Met de juiste gear kun je vol zelfvertrouwen beginnen aan je eerste les!

Een boost voor je karakter

Al sinds 2008 ben ik gefascineerd door boksen, kickboksen en MMA. Niet alleen doordat het zo’n vermakelijke (en ook pure en rauwe) sport is om te kijken, het is ook fantastisch om het te beoefenen. Het is namelijk een kunstige combinatie van techniek, conditie, vaardigheid, geduld, samenspel, teamwork, doorzettingsvermogen, karakter en discipline. Je leert in sneltreinvaart een veelvoud aan handige informatie over je eigen kunnen.

Je karakter zal niet alleen een boost krijgen, je zal ook immens veel calorieën verbranden, een mooier lijf kweken, functionele spieren opbouwen, harder worden op de juiste plekken en al je onnodige vet verliezen.

De beste workout ooit

Je kunt bijvoorbeeld een zaktraining les volgen (een uur rammen op de zak, heerlijk!), een sparringles (een softe en een harde) en techniekles. Met welke les je ook maar neemt, je zult enorm aan het werk gezet worden. Mede doordat de rest van de zaal ook zo zijn best doet, ga jij ook automatisch beter je best doen. Dit resulteert in zweet, zweet en nog eens zweet. De hele vloer is meestal zeiknat van al dat harde werk. En dat is precies wat je wil als je die hardnekkige kilo’s voor de zomer kwijt wil raken.

Als je MMA wil gaan beoefenen, hou dan wel rekening dat je met MMA-handschoenen gaat werken. Deze zijn significant kleiner. Je verdediging is beperkter, maar je kan ook loeihard ermee slaan.

En niet te vergeten; het is een fantastisch gevoel om je helemaal uit te leven. Een uniek oergevoel!

Elke les, en ook dit artikel, wordt afgesloten met de respectvolle groet uit de vechtsportwereld; Osu !

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Oefeningen om de bilpartij te trainen

2 Mins read
Om ons lichaam zo goed mogelijk in shape te houden, bezoeken we normaal gesproken massaal de sportschool. Met name bij de dames,…
Sport & Lifestyle #MNLK

Wat is krachttraining precies?

2 Mins read
Krachttraining was al een tijdje populair onder mannen, maar wordt ook steeds populairder onder vrouwen. Maar wat houdt krachttraining eigenlijk in? En…
Sport & Lifestyle #MNLK

Wat is fitness?

1 Mins read
Wat is fitness nu eigenlijk? Wanneer is iemand fit? Wanneer iemand actief is, zich energiek voelt, een stralende huid heeft, geen vermoeidheid…