The Online Lifestyle Magazine For Him

Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe de Bulgarian split squat uitvoeren?

1 Mins read

De Bulgarian split squat is niet alleen een test in balans en coördinatie, de beweging bouwt serieuze kracht per afzonderlijk been en zorgt voor souplesse in je heupbuigers. Naast het belasten van je quads en bilspieren, pakt de beweging je hamstrings en kuiten aan en bouwt kracht in de core. Als oefening is de Bulgarian split-squat goed om de spieractivatie te verhogen en ook om blessures te voorkomen. Simpel gezegd, de oefening is onmisbaar.

Hoe de Bulgarian split squat uitvoeren?

Nu we je volledige aandacht hebben, zijn er een paar dingen die je moet vermijden tijdens de uitvoering van de Bulgarian split-squat. Let vooral op je positie, te dicht bij de bank staan kan kniepijn veroorzaken, te ver en je zet je lies onder druk. Zorg ervoor dat je voorste knie niet voorbij je tenen komt en houd je romp rechtop.

Oh, en vermijd door het verhoogde been te duwen. De knie van het achterbeen bevindt zich in een kwetsbare positie aan de onderkant van een Bulgarian split-squat, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je alleen duwt met de voet die op de grond staat. Een goede tip is om je hoofd en halter in het midden van de voorvoet te plaatsen.

De beweging kan gemakkelijk zwaarder of lichter gemaakt worden, afhankelijk van je vaardigheid. Doe dit door de belasting aan te passen. Is de beweging nieuw voor je? Ruil dan de stang in voor een kettlebell, twee dumbbells of een zandzak. Ben je geoefend in de beweging? Probeer dan de oefening eens uit met een de stang in front squat positie. Wil je de oefening gebruiken voor meer balans en het versterken van je core? Gebruik dan geen halter en laat je je achterste been rusten op een gymbal in plaats van op een bank.

Bulgarian split squat: de uitvoering

Ga met je gezicht van een halterbank staan en houd een halter op je bovenrug.

  • Laat één been op de bank achter je rusten, veters naar beneden.
  • Hurk met je staande been tot de knie van je achterste been bijna de vloer raakt.
  • Duw omhoog met je voorste voet om terug te keren naar de startpositie.

Feedback voor de redactie? -> info@mnlk.nl