The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

De dikke auto’s van de Nederlandse YouTubers

3 Mins read

Wie weet nog de tijd waarin YouTubers in Nederland een soort grappenmakers waren, die het puur deden om henzelf en natuurlijk hun trouwe paar honderd kijkers te vermaken? In de beginfase van YouTube, zeker in Nederland, was er absoluut geen geld te verdienen met grappig bedoelde vlogs, prank video’s, kook vlogs, beauty video’s of wat voor content dan ook. Sinds de invoering van het monetising systeem door YouTube, heeft dit veel mensen gemotiveerd om veel te doen met YouTube. Er is groot geld te verdienen door zo veel mogelijk views te krijgen op video’s, en daar maken YouTubers maar al te graag gebruik van. Dat is te zien aan de auto’s waar sommige van deze internet celebrities in rijden: De ene rijdt in een nog dikkere wagen dan de ander. Maar wat voor auto’s rijden de bekendste YouTubers van Nederland eigenlijk in?

Check de waanzinnige auto’s van deze Nederlandse Youtubers

Milan Knol

Zoals het hier boven al even kort gaat over het absolute begin van YouTube in Nederland, mag Milan Knol natuurlijk niet ontbreken in dit artikel. Met zijn grappige parodie video’s, random sketches en pranks en nog veel meer onnozele, maar super vermakelijke content, is hij een van de eersten die in Nederland bekend is geworden door zijn YouTube content.

Al dat harde werk en die vele miljoenen views hebben goed uitgepakt voor De Assenaar; Sinds een jaartje geleden rijdt hij in een dikke Audi A5 S-line. Een elegante, premium auto met sportprestaties en een high-class uiterlijk, ten waarde van maar liefst 80 duizend euro! Dat is nog eens wat anders dan zijn gestolen fiets waar hij in 2012 een komische parodie over zong…

Enzo Knol

Nu over naar het jongere, maar inmiddels wel populairdere kleine broertje van Milan Knol: Enzo. Nadat Enzo een paar keer in de vlogs van Milan Knol voor kwam vanaf het jaar 2011, vond hij het platform YouTube zo leuk en interessant dat hij maar voor zichzelf een kanaal is begonnen. Enzo Knol is tot op de dag van vandaag de meest populaire YouTube personage dat je tegen gaat komen in Nederland. En met zijn dagelijkse video’s die iedere keer ruim een miljoen views halen harkt hij daar ook genoeg geld mee binnen.

Door die miljoenen views in zijn video’s is de auto van EnzoKnol misschien wel de bekendste auto van het hele land. In bijna iedere vlog zien miljoenen mensen de dikke Lamborghini Urus van Enzo voorbij komen. Onlangs liet EnzoKnol nog even een nieuwe kleur voor zijn vette sportwagen zien, of liever gezegd: Twee kleuren! Hij liet de auto die op z’n minst 250 duizend euro kost in Nederland, bij een speciale zaak opnieuw overspuiten in een dubbel kleurenschema. De rechter helft van de auto is lichtblauw geverfd, en de andere kant is gewoon glanzend zwart. Of je het nou mooi vindt of niet, de auto van Nederlands’ grootste vlogger valt in ieder geval heel erg op. En waarschijnlijk is dat ook ongeveer het doel, want die miljoenen kijkers die iedere dag bij Enzo’s digitale voordeur staan, moeten toch ergens vandaan komen!

NikkieTutorials

Dan de grootste Nederlandse YouTuber van de wereld, NikkieTutorials. Met haar beauty vlogs en andere persoonlijke content is ze waarschijnlijk niet heel interessant voor alle mannelijke lezers van MNLK, maar we kunnen er niet omheen dat ze een hele vette auto heeft, toch? Maar wacht even – ze heeft recentelijk haar BMW i8, waar ze super veel aanpassingen aan heeft laten doen om hem precies te laten lijken hoe zij wil (typisch voor een make up specialist!), verkocht op een verkoop website voor auto’s! Maar waarom? Dat weet niemand. In ieder geval konden mensen voor maar 107.000 euro haar auto van haar over kopen. Dat is vrij goedkoop voor wat je er voor krijgt: de BMW i8 die ze had kost normaal gesproken ruim 160 duizend euro gekost in Nederland.

Dan te bedenken dat met alle veranderingen die ze aan het uiterlijk en innerlijk van de sportauto heeft toegepast waarschijnlijk die waarde nog wel heeft opgekrikt. Toch verkoopt ze de auto dus voor een relatief lage prijs, en dat is denken we deels te danken aan het feit dat Nikkie het geld allemaal wel kan missen met haar bijna 14 miljoen abonnees op YouTube, en dus tientallen miljoenen views per video.

StukTV

Dan de gasten van StukTV, allemaal echte kerels die met hun YouTube succes waarschijnlijk meer bereikt hebben dan ze ooit hadden durven dromen. Giel, Thomas en Stefan hebben alle drie natuurlijk een super deluxe auto in hun garage staan, maar de autokeuzes van Giel zijn wel het meest indrukwekkend. In zijn garage staat naast een Porsche Panamera van ruim 120 duizend euro, ook nog een Audi Q8 50 TDI! Wat een luxe. Misschien moeten wij ook allemaal maar YouTubers worden. Wat vind jij van de wagens van deze Youtube sterren? Zou je met dat geld een andere auto kopen of ben je stiekem toch wel een beetje jaloers?

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: De ultieme sportwagen voor de zomer
En deze ook de moeite waard: De dikste auto’s op de Nederlandse wegen