The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

De dikste auto’s op de Nederlandse wegen

2 Mins read

Nederland zit vol met autoliefhebbers, en of je nou wel of niet fan bent van auto’s: Als je genoeg geld hebt voor een Lamborghini supercar of voor een luxe bolide van Rolls Royce, dan is de kans groot dat je er ook één gaat kopen. Vandaag vertellen we je wat de vetste auto’s zijn die momenteel in Nederland rond rijden, en je gaat versteld staan van wat deze prachtige auto’s kosten!

De Lamborghini Aventador Roadster

De auto die bij veel mensen het eerst te boven schiet als ze denken aan een duur statussymbool, is de Lamborghini Aventador. Nederland is het huisland van 1 van de 63 eigenaren van zo’n wagen wereldwijd, want ja, zo weinig zijn er maar van dit type auto gemaakt. De persoon die deze wagen in Nederland bezit, heeft er maar liefst 706 duizend euro voor neer moeten tellen, en dat is vast iedere cent waard geweest. Van deze 706 duizend euro moet wel gezegd worden dat er 136 duizend euro gelijk moet worden betaald aan BPM, een belasting op hoogwaardige auto’s.

De Rolls Royce Phantom

Op nummer twee, met een betaalde prijs van maar liefst 706.062 euro, dus echt maar een minimaal verschil met de Aventador Roadster, staat Rolls Royce. Dit is natuurlijk een totaal ander type auto, met veel meer focus op luxe en comfort in plaats van kracht onder de motorkap. Niet dat de Rolls Royce niet hard kan rijden, en voor zo’n prijskaartje mag je dat ook zeker wel verwachten. De Phantom is een ongelofelijke classy auto waar wereldwijd wel meer dan 10 duizend van gemaakt zijn. Toch is de Phantom door zijn comfortabele rijstijl en klassieke, premium deluxe uitstraling een ongekend vette auto voor miljonairs om hun rijkdom te uiten in hun autokeuze.

Audi A8 limousine

De A8 Limo editie is een limousine uitvoering van de normale Audi A8. In Nederland rijden er in totaal vier van deze auto’s rond, en afhankelijk van de uitvoering heeft het deze eigenaars tussen de 569 duizend euro en 574 duizend euro gekost. De Limousine is een classy, opvallende wagen met een enorme luxe vanbinnen. Opgehaald worden in deze bak is natuurlijk helemaal het einde en dat is waarschijnlijk ook de reden dat de meest welvarende mensen van het land zich zo graag in deze auto laten rondrijden. Want laten we eerlijk zijn, ze kopen deze wagen waarschijnlijk niet om zelf van het gebruiksgemak te kunnen genieten!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto
Lees ook: Barst in de voorruit van je auto? Laat deze asap vervangen!