The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

De duurste cognacs ter wereld

1 Mins read

Cognac is een drankje dat vaak wordt geassocieerd met luxe, en de duurste cognacs zijn het toppunt van luxe. Maar wat is er zo bijzonder aan deze dranken dat ze een hoger prijskaartje hebben dan sommige auto’s? Hieronder enkele van de duurste cognacs op deze planeet.

Duurste cognac ter wereld

3 duurste cognacs ter wereld

1. Henri IV Dudognon Heritage – € 4,5 miljoen

Dit zijn niet eens collector’s items. Het zijn kunstwerken, die uitsluitend ter ere van een persoon of een plaats worden gemaakt. De designer flessen zijn waarschijnlijk het grootste deel van het prijskaartje, gezien het feit dat ze gemaakt zijn van edele metalen ingelegd met diamanten, saffieren en robijnen. Er is slechts één fles van elke editie.

Ze zijn gemaakt ter ere van koning Henri IV, prinses Diana, Dubai, Andy Warhol en Michael Jackson. De prijs varieert een beetje afhankelijk van de gebruikte materialen, maar ze zijn allemaal erg, erg duur.

2. Hard Cognac Printemps – € 15.000

Deze zeer exclusieve cognac wordt geleverd in een prachtige kristallen karaf. ‘Printemps’ is de voorjaarsversie ervan. Er zijn ook zomer-, herfst- en winterversies. Ze bevatten echter allemaal dezelfde cognac, een kleine partij die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog opzij werd gezet. Er zijn er slechts 400 in de hele wereld. Degenen die het voorrecht hebben gehad om deze cognac te drinken, omschrijven hem als delicaat en bloemig. Het is een zeer evenwichtig mengsel en vrij zoet.

3. Remy Martin Louis XIII – $ 3.000

Kun je een meer klassieke Franse fles maken? Net als de Hardy Printemps is de Swarvorski-fles van deze cognac erg opvallend. Het lijkt op een fles die op het bureau van een oude Franse koning zou staan. Je vindt de cognac vaak op cruiseschepen, waar je rond de 100 euro voor een shotje betaalt. Deze cognac is wonderbaarlijk complex. Hij heeft een rijke neus vol met bloemen- en fruitsmaak. Velen vinden echter dat hij een goede afdronk mist.

Leestip -> Duurste ijs

Feedback? Stuur een e-mail naar onze redactie.