Business & Luxury #MNLKDrinks & Food #MNLK

De duurste gin ter wereld

1 Mins read

Gin is hét drankje van de zomer. En gelukkig bestaat er gin die voor iedereen betaalbaar is, zodat we er allemaal van kunnen genieten. Maar je hebt zoals bij alle dranken natuurlijk ook de hogere prijsklasse, flessen die niet voor ieders portefeuille zijn weggelegd. Wij presenteren je 4 van de duurste gins ter wereld.

De duurste gins ter wereld

1. Cambridge Distillery Watenshi “The Japanese Angel” (2.400 euro)

“De Japanse Engel” is gedistilleerd bij de helft van de druk die je vindt op de top van de Mount Everest en bij een temperatuur die lager is dan de koudste dag ooit op de Zuidpool. Toch is de distilleerderij erin geslaagd om te bewaren wat verloren had kunnen gaan door verdamping en heeft ze een gin gecreëerd waar alle andere distilleerders alleen maar van konden dromen.

2. Nolet’s Reserve Gin Modern (560 euro)

Geïnspireerd om een op maat gemaakte gin te creëren als geen ander, is NOLET’S Reserve de persoonlijke creatie van Carolus Nolet, Sr., 10e generatie distilleerderij-eigenaar. De flessen worden jaarlijks toegewezen, individueel genummerd met de hand en gepresenteerd in een prestigieuze geschenkdoos. De gin heeft een unieke smaak van warme, kruidige saffraan en subtiele, delicate verbena.

3. Monkey 47 Distiller’s Cut (330 euro)

Monkey 47 droge gin uit Duitsland is een van de duurste gins die je kunt kopen, zeker als je meer houdt van fruitige gin. De distilleerders proberen elk jaar met iets bijzonder te komen wanneer ze de ‘distiller’s cut’ maken. Alles draait telkens om een ietwat bijzondere plant of vrucht, zoals bijvoorbeeld het muskus duizendblad uit de Alpen.

4. Anty Gin (300 euro)

In Cambridge Distillery ,in samenwerking met het Nordic Food Lab, werd de Anty Gin geboren. Nee, het is geen grapje, deze gin wordt werkelijk geproduceerd met echte mieren uit de bossen van Kent. Elke fles gin wordt gemaakt met de essentie van ongeveer 62 houtmieren, samen met jeneverbes, geel nagelkruid, brandnetel en alexanderzaden om de smaak van het insect aan te vullen.

Leestip -> Duurste cognacs
Leestip -> Duurste duif

5 verschillende cocktails gin