The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

$10.000.000 voor de duurste jas ter wereld

2 Mins read
More #MNLK

$10.000.000 voor de duurste jas ter wereld

2 Mins read

Je hebt dure jassen en je hebt héél dure jassen. Ongelooflijk dure jassen zelfs. Wat precies de duurste jas ter wereld is, is best lastig te zeggen. Wereldwijd worden elke dag opnieuw nieuwe jassen gemaakt, en daar zitten heel dure bij. Wat wel zeker is, is dat Silke Waro een heel dure jas maakte en dat ook het bekende rood-zwarte jasje dat Michael Jackson droeg in de clip van de hit Thriller een zeer dure jas is. En dan heb je nog de jas van Farrah Gray, goed voor een waarde van 10 miljoen dollar.

Een jas van verschillende originele labels van bestaande merken

Van de duurste jassen ter wereld is die van Silke Waro ongetwijfeld de meest bijzondere jas. De jas was te zien in het Graphic Design Museum en de jas bestaat uit verschillende originele labels van bestaande merken. Alle labels samen maken een prima gevoerde jas die je lekker warm houdt. Warm krijg je het ook van de waarde van de jas, die is namelijk vastgesteld 759.987,20 euro. De ontwerpster woont en werkt overigens in Amsterdam. Ze wil met de jas aandacht vragen voor het feit dat mensen maar gedachteloos een bepaald merk kopen, zonder bijvoorbeeld ook maar iets te weten van het productieproces.

Diamanten, juwelen, pythonleer en ritsen van slangenleer

Tien miljoen dollar. Dat is de waarde van de jas van Farrah Gray, ontwerper en daarnaast miljonair, zakelijk actief en ondernemer. De jas is niet alledaags en versierd met alleen de duurste juwelen. De jas is overigens van zwart pythonleer, ook al iets bijzonders. De binnenvoering is daarnaast van zijde en de ritsen zijn eveneens van slangenleer. De jas zit vol GIA-gecertificeerde diamanten. Dat maakt ‘m meteen ook zo kostbaar en bijzonder. Uiteraard gaat het om een unieke jas waarvan er slechts een is. Of deze jas ook prettig draagt wordt overigens niet vermeld.

De bekende rood-zwarte jas van Michael Jackson leverde liefst 1,8 miljoen dollar op

Over dure jasjes gesproken, wat dacht je van die van Michael Jackson, de rood-zwarte bekende jas van de hit Thriller. Dit jasje werd door Jackson gesigneerd en ging na zijn dood naar een privé veiling. Daar werd maar liefst 1,8 miljoen dollar voor de beroemde jas neergeteld. Dat betekende niet meteen dat de familie van de zanger een mooi geldbedrag tegemoet kon zien overigens. Het geld ging namelijk naar een goed doel, naar hulp aan Bengaalse tijgers in dit geval.

En dan nu de duurste jas ter wereld:

Leestip -> De duurste camper & Landgoed