The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLKDrinks & Food #MNLK

De duurste kaviaar ter wereld: Strottarga Bianco

1 Mins read

Ben je benieuwd waar je de duurste kaviaar ter wereld kunt kopen en hoeveel je er dan voor moet betalen? Je kunt de duurste variant kaviaar ooit vinden in Oostenrijk en je betaalt er maar liefst 36.000 euro voor. Wat je dan krijgt? Een theelepel met visseneitjes, afkomstig van een albino steur die ontzettend zeldzaam is, omringd met goud.

De duurste kaviaar ter wereld is de Strottarga Bianco

De naam van het kaviaar is Strottarga Bianco. Een Oostenrijkse vissenkweker, genaamd Walter Gruell, vond het uit, samen met zijn zoon Patrick die 25 jaar oud is. Deze nieuwe soort kaviaar is op dit moment het duurste eten wat je op de wereld kunt vinden. Je betaalt ongeveer 271.000 euro voor een kilo kaviaar, wat ook wel ‘het witte goud’ wordt genoemd.

Deze soort kaviaar is zo exclusief door de albino steur. Normaal wordt een steur meer dan honderd jaar oud. Een albino steur haalt die leeftijd bijna nooit. Ze missen een organisch pigment dat melanine heet, dit zorgt ervoor dat ze wit zijn. Het is een aandoening die genetisch is en dit beperkt hun levensduur. Dit verklaart misschien waarom de eieren van de albino steur zo geavanceerd en duur zijn.

De Oostenrijkse bergen -> Hoge kwaliteit water

De Oostenrijkse bergen zijn mede verantwoordelijk voor het grote succes van de Strottarga Bianco. Het water uit de Alpen is van extreem hoge kwaliteit en dit zorgt ervoor dat de beste kaviaar in Oostenrijk geserveerd kan worden. Oostenrijk heeft geen vervuilingsproblemen zoals in de rest van de wereld.

Maar hoe wordt dit witte goud dan geserveerd? Van de kaviaar wordt een smeerbare poeder gemaakt die goudgeel wit van kleur is. Het wordt geserveerd bij risotto, pasta en zelf op een geroosterde boterham met boter. Je hebt er niet veel van nodig om te genieten van de heerlijke smaak. Omdat de smaak heel erg sterk is, zal bijna alles smaken naar verse vis. De kaviaar wordt gemengd met goud en fijn geraspt. Het goud zal een positief effect hebben op het menselijke immuunsysteem, aldus Walter Gruell.

Meer lezen over dure dingen?