Cars & Tech #MNLK

Dit is de duurste Lamborghini ter wereld

2 Mins read

Met zijn 750 pk, 355 km/u en een spectaculaire carboncarrosserie is de pijlsnelle Lamborghini Veneno de duurste Lamborghini ter wereld. Hij kost maar liefst evenveel als 200 Volkswagens Golf. Toch was de luxe sportwagen bij het beging van de bouw al uitverkocht. Hieronder meer over de Vaneno.

YouTube video

Met een prijskaartje van ruim 10 miljoen euro is de Vaneno de duurste Lamborghini ter wereld

Zelfs de McLaren P1 en de opvolger van de Ferrari Enzo, twee dure topsportwagens, zien er maar uit als betere speelgoedwagens naast de nieuwe Lamborghini. Geen enkele andere auto is zo spectaculair, zo zeldzaam en zo duur als deze nieuwe “laagvlieger” van Sant’Agata, die de Italianen zichzelf cadeau gaven voor hun 50e verjaardag. Er zijn immers maar drie exemplaren van deze vlijmscherpe coupé. Ze kosten elk 10 miljoen euro (Bron: Autovisie).

De naam “vechtstier” waardig

Dit maakt van de Lamborghini, die zoals altijd is vernoemd naar een vechtstier, zeker de duurste productieauto ter wereld. Zelfs de Bugatti Veyron is bijna een koopje, om nog maar te zwijgen van Rolls-Royce of Bentley.

Crash-geteste carrosserie

Deze tweezitter is meer een race-prototype dan een wegvoertuig. Omdat onder de spectaculaire koolstofcarrosserie de basisstructuur van het huidige topmodel Aventador ligt, heeft deze razende extremist zelfs een registratie. “We voldoen aan alle huidige normen en crashtesten”, zegt hoofdontwikkelaar Mauricio Reggiani.

Behalve de koolstofstructuur en de V12 motor achterin heeft de Veneno echter niet veel meer gemeen met de Aventador. Integendeel: door de pijlpuntige neus en de wijd uitlopende spatborden ziet het productiemodel er sierlijk uit. De flanken staan wijd open en op het dak is een zogenaamde nacaspuitmond gemonteerd die overgaat in een enorme spoiler.

Onder de zijvleugels zitten zes grote ribben, die maar moeizaam de V12 motor bedekken. Net als de Aventador heeft hij een cilinderinhoud van 6,5 liter, maar produceert nu 750 in plaats van 700 pk en zou dus nog meer pit moeten hebben. De auto haalt na 2,5 seconden een snelheid van 100 km/uur. De Italianen zetten de topsnelheid op 355 km/u. Geen enkele andere Lamborghini is ooit zo snel en zo duur geweest.

De Veneno in beeld (puur genieten!!):

YouTube video
Voorkant Veneno

Dong liu / Shutterstock.com

Achterkant Lamborghini Veneno

Gustavo Fadel / Shutterstock.com

Velgen Veneno

Fed Photography / Shutterstock.com

Oeffff en dan ook nog de Roadster versie:

Lamborghini Veneno Roadster

Cottin Lucille / Shutterstock.com

Leestip -> Informatie over de Lamborghini Urus
Leestip -> De duurste SUV

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Wat kost een Lamborghini per maand eigenlijk?

2 Mins read
Autoliefhebbers hebben vaak felle discussies over wat nou het vetste automerk is dat er maar bestaat. Sommigen vinden Audi de vetste, anderen…
Cars & Tech #MNLK

Dit is wat het kost om een Lamborghini te huren

1 Mins read
Altijd al eens in een Lamborghini willen rijden? Het is mogelijk om in deze sportieve Italiaanse auto te rijden! Je kunt een…
Cars & Tech #MNLK

De prijs van de Lamborghini Huracán Performante

1 Mins read
De Lamborghini Huracán Performante is niet zomaar een auto. Net zoals zijn voorgangers, is deze Lamborghini pure kunst, maar dan wel met…