The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

De duurste LEGO ter wereld

1 Mins read

Iedereen kent LEGO. Iedereen is opgegroeid met LEGO. En zelfs nu je volwassen bent bouw je nog met LEGO. Wat ooit begon met het slechts stapelen van steentjes om een toren te bouwen, is nu uitgegroeid tot het bouwen van technische auto-modellen en beroemde gebouwen van over de hele wereld.

Het duurste LEGO-steentje:

Het allerduurste LEGO-steentje heeft laatst op een veiling 19.000 euro opgeleverd! Het is een 14-karaats massief gouden steentje. Deze steentjes werden tussen 1979 en 1981 uitgedeeld aan een beperkt aantal medewerkers en zakenpartners van LEGO. Zij waren toen 25 jaar in dienst. Er word geschat dat er minder dan tien van deze blokjes zijn uitgedeeld. Mensen van over de hele wereld hadden belangstelling voor dit blokje.

Het duurste LEGO-poppetje:

Het gaat hier om het 14-karaats massief gouden Boba Fett poppetje. Boba Fett ken je waarschijnlijk wel uit de films van Star-Wars. Van deze poppetjes zijn er maar twee! De poppetjes waren het promotie figuurtje van LEGO in 2010. Momenteel heeft deze een marktwaarde van 11.495 dollar. Dat staat gelijk aan 10.280 euro!

De duurste LEGO-set:

Wederom eentje uit de Star-Wars films; het ruimteschip de Millennium Falcon. Deze set werd beperkt op de markt gebracht. Het gaat in dit geval om een set in ongeopende doos. De meeste mensen hebben hem toentertijd uitgepakt en in elkaar gezet, waardoor de ongeopende sets nog zeldzamer zijn geworden.

De Millennium Falcon werd verkocht voor 500 euro en bestond uit 5.195 steentjes. De ongeopende set is geveild voor 4.700 euro! Inmiddels zijn er al nieuwere series van de Millennium Falcon uitgebracht met ruim 7.000 steentjes, maar deze zijn minder waard.

Star Wars Millennium Falcon Lego

Hethers / Shutterstock.com

Millennium Falcon Lego

pio3 / Shutterstock.com

Tot slot de duurste LEGO-auto:

Dit is de Bugatti Chiron uit de LEGO-technic serie. Deze set heeft 3599 steentjes en is voor 400 euro te koop. Dit model is een zeldzaam item en gemaakt in samenwerking met Bugatti Automobiles S.A.S.

Bugatti Chiron Lego

Gargantiopa / Shutterstock.com

Leestip -> Duurste koptelefoon
Leestip -> Duurste camper