Your daily dose of inspiration and motivation

More #MNLK

$560.000 voor de duurste sneakers ooit – De Nike Air Jordan 1

2 Minuten leestijd

Dat sneakers gigantisch duur kunnen zijn weten we allemaal, vooral als er wordt samengewerkt door een bekend merk en een grote artiest of sporter. Dat Michael Jordan een geniale basketballer is weten we ook allemaal, mede door de Netflix documentaire The Last Dance. Michael Jordan is natuurlijk ook de naamgever van de Nike Air Jordan sneakers, en heeft hier zelf ook op gespeeld tijdens zijn carrière. Het allereerste paar hiervan is voor een recordbedrag verkocht. Check het hieronder!

Het eerste paar Nike Air Jordan 1 zijn de duurste sneakers

De sneakers waar het om gaat is het allereerste paar Nike Air Jordans, die Michael Jordan zelf heeft gedragen. Dit was in 1985, bij een wedstrijd die hij speelde met de Chicago Bulls. Deze sneakers waren een jaar eerder ontworpen door Peter Moore. Het grappige is dat Michael Jordan eigenlijk helemaal niet op Nikes wilde spelen. Hij was liever naar Adidas gegaan. Zijn ouders raadde hem echter aan toch met Nike in gesprek te gaan, waarna hij een contract tekende voor 250.000 dollar. Dat is bij lange na niet wat sporters hiermee tegenwoordig verdienen maar in die tijd was het een ongekend bedrag. Zeker omdat Jordan op dat moment nog aan het begin van zijn carrière stond.

En dit zijn ze:

De nieuwe eigenaar heeft 560.000 dollar neergeteld

Jordan Geller was de gelukkige bezitter van dit paar Air Jordan 1, die hij in zijn eigen schoenenmuseum Shoezeum had staan. Zoals hij zelf zei zijn dit de meest begeerde en iconische sneakers ooit. Hij was daarom heel trots op zijn bezit, ook omdat hij fan is van Michael Jordan. Maar Geller blijkt ook een man met commercieel gevoel.

Een tijdje geleden kwam de documentaire The Last Dance uit, waardoor Jordan weer volop in de schijnwerpers stond. Geller bedacht toen dat dit het uitgelezen moment zou zijn om eens flink te verdienen op de sneakers. Hij en zijn vrouw besloten het aan te bieden bij Sotheby’s. We kunnen dus stellen dat hij hiermee heel slim gehandeld heeft.

Sotheby’s wist meteen dat dit een mooie verkoop zou gaan worden en schatte de prijs in tussen de 100.000 en 150.000 dollar. Geller zelf had al het vermoeden, en waarschijnlijk vooral ook de hoop, dat het bedrag wel eens veel hoger zou kunnen uitvallen. En hij had gelijk, want met een verkoopprijs van 560.000 dollar werden de Nike Air Jordan 1 dus de duurste sneakers ooit. Hiermee volgde ze de Moon Shoes op. Dit waren een paar afgesleten hardloopschoenen van hetzelfde Nike.

Feedback -> info@mnlk.nl

Related posts
Business & Luxury #MNLK

De duurste sneakers ter wereld -> $2 miljoen (!)

2 Minuten leestijd
Als je een fan bent van sneakers, dan zul je deze lijst geweldig vinden. Er gaat toch niets boven een paar nieuwe…