The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

De Ferrari Mondial

2 Mins read

Acht seconden voor het gaan van nul tot honderd? Is dat echt een Ferrari?! Hoewel de Mondial – met name het eerste model – misschien niet een al te beste reputatie heeft in de autowereld, is en blijft het een Ferrari. Men kan het makkelijk afdoen als een flop, maar stiekem zouden we het toch iedere dag boven onze eigen auto verkiezen. In dit artikel maak je kennis met de Ferrari Mondial.

De Ferrari Mondial kopen?

Mondials 8 zijn al verkrijgbaar vanaf 25.000 euro! Veelal zie je echter prijskaartjes tussen de 30.000 en 40.000 met uitschieters naar boven. Het is waar dat je daar ook een nieuwe auto voor kunt kopen, maar dan heb je geen Ferrari…

De reputatie van de Mondial 8

Waar heeft de Ferrari Mondial 8 zijn naam aan te danken? Allereerst is zijn uiterlijk misschien niet zo verfijnd als dat je van een Ferrari zou verwachten. Het interieur liet al meteen te wensen over volgens de critici en de wegligging en de bouwkwaliteit waren ook onder de maat. Er waren maar weinig autofanaten die een goed woordje over hadden voor de eerste Mondial. Terecht?

Misschien in grote lijnen wel, maar de Mondial was dan ook nooit gebouwd om echt mee te kunnen racen, het was eerder een tussenoplossing. Dit moest een praktische Ferrari worden, één waarbij je ook op stap kon met meer dan één passagier aan boord. Natuurlijk blijft het wel een Ferrari – je moet niet verwachten dat je op de achterbank royale beenruimte hebt.

De Mondial 8 opvolgers

De Mondial 8 kreeg aardig wat opvolgers die allemaal net wat beter waren dan de eerste. Na twee jaar staakte Ferrari de productie van de Mondial 8 en hiervoor kwam de Mondial Quattrovalvole in de plaats. De Mondial 3.2 en de Mondial T volgden in de jaren daarna. De Quattrovalvole zal je rond de 45.000 a 50.000 kosten, terwijl de laatste twee modellen deze prijzen over het algemeen overstijgen (afhankelijk van hun staat natuurlijk).

De opvolgers van de Mondial 8 hadden meer pk’s, konden in zes seconden of minder van nul naar honderd en hadden zowel een mooier interieur als interieur. De Mondial is misschien nooit ‘je van het’ geweest onder de Ferrari’s, maar dat zorgt er wel voor dat een tweedehands Ferrari opeens binnen bereik is en laten we eerlijk zijn, liever een Mondial Ferrari dan helemaal geen Ferrari!

Leestip -> RSQ8 & Apps