The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

De fitnessvoordelen van parallettes

2 Mins read

Parallettes worden niet door veel sporters gebruikt, eigenlijk zie je er alleen maar turners mee trainen. Maar deze fitnessattributen zijn een uitstekende aanvulling op elk thuistrainingsregime. Je kunt er overal mee trainen, ze zijn niet duur en bieden tal van fitnessvoordelen.

Wat zijn parallettes?

Parallettes zijn heel eenvoudige fitnessattributen. In wezen zijn het twee staven die parallel lopen aan zowel de vloer. Je kunt er functionele gymnastiekoefeningen mee uitvoeren met het lichaamsgewicht. Ze kunnen gemaakt zijn van hout, metaal of plastic en zijn meestal licht, goedkoop en gemakkelijk om mee te nemen.

Wordt je gespierd van parallettes?

Niet persé. Maar als je je relatieve kracht wilt verbeteren en dingen wil bereiken die de meeste fitnessliefhebbers niet kunnen? Wil je thuis, op het werk, op vakantie of waar dan ook met minimale apparatuur kunnen trainen? Dan is een paar parallettes onmisbaar.

Kracht- en fitnessdoelen zijn meestal een persoonlijke voorkeur, maar steeds meer mensen willen efficiënt en effectief kunnen bewegen. Het idee van een overdreven groot en gespierd lijf begint te vervagen in de fitnesswereld. Mensen willen een slanker en functioneler lichaam.

De voordelen van paralletes

Het mooie van dit essentiële stuk uitrusting is dat het ideaal is om deze drie belangrijke onderdelen te trainen:

  • schouderstabiliteit
  • balans en controle
  • algemene kracht maar vooral duwkracht

Turners horen bij de sterkste sporters ter wereld. Paralletes worden niet voor niets veelvuldig ingezet bij de training van gymnasten.

Grote en zware fitnessapparaten neem je niet zomaar mee op vakantie. Een paar parallettebars zijn licht en handzaam. Je stopt ze eenvoudig in je tas en koffer. Zodoende kun je overal werken aan je fitheid en kracht.

Drie parallette oefeningen voor beginners

Incline push-ups:

Met deze oefening verander je de hoek waarin je de push-up uitvoert. Zo krijg je een groter bereik tijdens je push. Dit komt doordat de parallettes je in staat stellen lager te gaan dan wanneer je handen op de grond zouden staan. Hierdoor werk je met de volledige bereik van de spier, wat ten goede zal komen voor toekomstige bewegingen.

Kick Through:

Vanuit de incline push-up ga je met controle over naar een dip-positie met je benen naar voren. Het is een werkelijke kick om dit te leren, omdat je enorm veel kracht en controle nodig hebt om deze beweging uit te voeren.

L-sit:

Een L-sit is een geweldige oefening om aan je isometrische kracht te werken, wat weer heel goed is voor uithoudingsvermogen van de spieren. Ga tussen de parallettes zitten met de benen naar voren, druk jezelf omhoog en hou zo lang mogelijk vast.

Leestip -> Whey isolaat

Feedback voor de redactie: info@mnlk.nl