Business & Luxury #MNLK

Maak kennis met de gekste auto wraps die je ooit hebt gezien!

3 Mins read

Ben jij zo’n iemand die het liefst in een dikke scheurbak rond rijdt met een wrap er om heen, waardoor veel omstanders verbaasd naar je auto zullen kijken? Of ben je meer één van de klassieke, deftige Audi of BMW wagens waarmee je indruk maakt op je werk? Wat voor auto’s je ook mooi vindt, de auto wraps die je in deze top 5 gaat zien spannen de kroon. Sommige mensen spuiten de lak van hun auto vol met patronen, met hele kunstwerken of gewoon hele bizarre kleurencombinaties. Een ding is zeker: opvallen doet het absoluut. Maar of het ook mooi is? Oordeel zelf!

Dit zijn de gekste auto wraps volgens MNLK

BMW i8 – Joker edition

De film Suicide Squad kwam een paar jaar geleden uit, en daarin kwam het frappante personage ‘joker’, bekend uit onder andere de Batman franchise, weer voor. Net als in de wereld van Batman en Robin is de Joker in deze film een complete maniak, gespeeld door Jared Leto. Dit was genoeg reden voor een fan van de film om een soort van tribuut te brengen aan de acteur en het karakter wat hij speelde, om zijn auto te laten wrappen in een glow in the dark versie van de filmposter.

Of dit verstandig was van de autowrapper, laten we even in het midden. Je kan de repaint best mooi vinden, maar had het dan alsjeblieft gewoon gedaan op een minder zeldzame auto; de BMW i8 wordt namelijk niet meer gemaakt en van het beperkte aantal dat er wereldwijd van rond rijdt, is er in ieder geval één exemplaar die niet meer aan iemand verkocht kan worden.

YouTube video

Ferrari 488 GTB – Supreme repaint

Nou, je ziet het al voor je. Een fanboy van het superdure merk Supreme, maar dan één die wel veel geld heeft en zelfs een Ferrari 488 er van kan kopen. En wat zal hij er mee doen, denk je? Ja hoor, hij zet een enorm logo van Supreme op de zijkant. Maar niet alleen Supreme krijgt een plekje op deze supercar. Ook merken als Louis Vuitton staan voor op de motorkap, en de wielen zijn gedipt in een gouden kleurtje. Smaakvol? Niet echt. Bizar? Ja, zeker!

YouTube video

En dan nog één:

YouTube video

Psychedelic Lamborghini Aventador

Drugs gebruiken in de auto, dat kan je beter even niet doen. Drugs gebruiken op de auto, dat is ook al niet zo’n goed idee, maar goed, zo lang je van het stuur af blijft… Maar het effect van drugs visualiseren als auto wrap op je Lamborghini Aventador? Gekkenhuis. Maar dat is precies wat een rijke eigenaar uit de Miami regio deed. De Psychedelic uitvoering van de Aventador is hoofdpijn verwekkend, maar over het design van deze auto is tenminste nog een beetje nagedacht. De auto heeft meerdere kleuren en is extreem trippy om naar te kijken.

YouTube video

Ondanks dat het maar één van de vijf duizend exemplaren is van de Aventador die uit de Lamborghini fabriek is gerold, is deze variant niet legaal om op de openbare weg in te rijden. De reden? Het is te afleidend voor andere weggebruikers. Een beetje dezelfde reden als dat je niet een enorme spiegel als autochassis mag hebben. Dat lijkt niet meer dan logisch, maar jammer is het wel.

Oef en moet je deze eens zien:

YouTube video

Air Jordan Lamborghini Aventador

Wederom een Aventador, die blijkbaar voor de nieuwe eigenaren niet mooi genoeg was zonder een excentrieke en hoogst bijzondere paint job. Wat er mis is met de gewone uitvoeringen die Lamborghini verkoopt, weten we niet zo goed. Wat we wel kunnen zeggen is dat deze lelijkerd zeker geen verbetering is. Het kleurenschema is op zichzelf al niet de mooiste; baby blauw met wit en fel oranje velgen.

Maar het Nike logo op de zijkant (of liever gezegd, de meerdere lelijke Nike logo’s op de zijkant) is wel het toppunt van jammerheid. Als je zo’n vette auto hebt om mee rond te rijden, waarom zou je het logo van je schoenen er dan op zetten? Het punt van een auto is toch juist dat je niet meer op die schoenen ergens heen hoeft te lopen? Wij snappen het in ieder geval niet meer.

Toyota Prius – Super American Edition

Nu komt de klap op de vuurpijl. Een Amerikaanse autofanaat, of een Amerikafanaat eigenlijk, wilde graag door zijn auto laten blijken dat hij trots is op zijn land. Je zou dan kunnen denken aan een mooie Amerikaanse sportauto met de vlag van de VS op de zijkant. Neem bijvoorbeeld de Corvette, een Ford Mustang of een Camaro. Maar deze Amerikaan besloot dat een Toyota Prius het toppunt is van Amerikaansheid. Ja, een hybride auto uit Japan, met een enorme Amerikaanse vlag, een adelaar en vuurwapens – Amerikaanser wordt het niet! En een nog meer teleurstellende auto wrap ook niet…

Zou jij je auto willen wrappen met een raar design er op? Of houd jij het liever gewoon bij één kleur en niet meer gekkigheid op je bolide? Wat je ook doet, denk alsjeblieft een beetje na op de lange termijn, want de kans is erg groot dat de bestuurders uit deze top 5 na een paar weken toch wel spijt begonnen te krijgen van hun impulsieve keuze voor een nieuw uiterlijk voor hun auto.

En als laatste, check deze:

YouTube video

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Wat kost het wrappen van een auto?
En deze: De BMW M8: Ongeziene kracht in een elegant jasje!