More #MNLK

De hoofdrolspelers van The A-Team, wie kent ze nog?

1 Mins read

Was je vroeger ook zo’n fan van The A-Team in de jaren 80? Het concept was simpel: vier oorlogsveteranen rijden door Amerika in een stoer zwart busje en bieden mensen hun hulp aan. Dat ging gepaard met zoveel mogelijk ontploffingen en braaf geweld. Hoe zou het nu eigenlijk met hun gaan?

De hoofdrolspelers van The A-Team

John ‘Hannibal’ Smith

John ‘Hannibal’ Smith was de overduidelijke leider van The A-Team. De rol van Hannibal werd gespeeld door George Peppard. Zijn karakteristieke look was met een eeuwige sigaar in de hoek van zijn mond. Helaas hebben die sigaren Hannibal geen goed gedaan. Hij stierf namelijk in 1994 aan de gevolgen van longkanker.

B.A. Baracus

B.A. Baracus was de krachtpatser van The A- Team. Een stoere en gespierde ex-worstelaar met een woest uiterlijk. Als een kind zo bang werd B.A. echter als hij het vliegtuig in moest. B.A. Baracus werd gespeeld door Mr. T. Na The A-Team kreeg hij nog vrij veel rollen aangeboden in ander televisie shows zoals The Simpsons, Johnny Bravo, Blossom en zelfs Dancing with the Stars.

De vele gouden sieraden die zijn lichaam sierden zijn tegenwoordig weg. Hij heeft zich gevonden in het christelijke geloof en helpt nu de hulpbehoevende zonder geweld.

Face

Dirk Benedict speelde in The A-Team de rol van ‘Face’ wat een afkorting was van Templeton ‘Faceman’ Peck. Face was de knappe man van The A-Team, één van de hulpbehoevenden in de serie was altijd een knappe vrouw, waar ‘Face’ standaard achteraan zat.

Na zijn rol in The A-Team verdween Benedict na een paar vrij slechte films in de anonimiteit. Hij is echter binnenkort te zien in After Hell, een Duitse sciencefiction serie.

Murdock

Was Murdock ook jouw favoriet uit de serie? Dwight Schultz speelde de rol van piloot die een beetje prettig gestoord was. Schultz zorgde voor de komische noot in de serie.

Na The A-Team is het gezicht van Murdock van het scherm verdwenen, maar niet zijn stem. Schultz heeft namelijk in vele series en tekenfilms gespeeld als stemacteur. Ook leende hij zijn stem voor veel videogames.

Filmpje: The A-Team Barfight: