The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

De inrichting van je huis is bepalend voor je mind. 3 tips voor meer rust in je hoofd

2 Mins read

Goed voor jezelf zorgen is ontzettend belangrijk. Gezond eten, sporten, weinig stress en ga zo maar door. Ze zeggen ook wel, ‘je lichaam is je tempel’. Een uitspraak die absoluut waar is. Want hoe jij met je lichaam omgaat, zegt ook veel over je mentale gezondheid. Dat is echter grotendeels een intern proces. Maar wist je dat hoe jij omgaat met je huis, ook bepalend is voor je mind? Met deze drie tips tover je jouw huis binnen no-time ook om tot jouw tempel.

Creëer comfort in je huis

Een hele belangrijke tip voor in huis is het creëren comfort. Het is namelijk noodzakelijk dat je je goed voelt thuis. Het moet een plek zijn waar jij kan ontspannen. Als je na een drukke dag je voordeur opent en je huis binnenloopt, wil je gewoon even lekker kunnen relaxen toch? Een heerlijke bank waar je zo in kan ploffen bij thuiskomst is goed voorbeeld van comfort. Of een lekkere loungestoel waar je in kan hangen. Zijn al je meubels rechthoekig en hard? Werk dan bijvoorbeeld met zachte vloerkleden en kussens in je bank en op de grond. Creëer dus echt plekken waar je even onderuit kan zakken en tot rust kan komen.

Opgeruimd en schoon is the way to go

Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd! Zorg dus dat er geen gebruikte borden en glazen door je huis heen slingeren. Ruim de keuken nadat je hebt gekookt of na het eten netjes op en gooi ’s avonds bij het uitdoen van je kleding je broek niet over de eerste de beste stoel die je ziet. Vouw het op, hang het terug in de kast of gooi het in de was. Je huis hoeft uiteraard niet helemaal strakgetrokken en klinisch ontsmet te zijn. Er wordt ook gewoon geleefd natuurlijk. Maar als je huis opgeruimd en schoon is, zorgt dit voor enorm veel rust aan je hoofd.

Ga voor praktisch

Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat je je huis zó goed hebt opgeruimd, dat je de helft niet meer kan vinden. Bedenk dus praktische plekken voor je spullen en leg ze altijd terug op hun plek. Zo heb je nooit meer de stress dat je je sleutels of portemonnee niet kan vinden 1 minuut voordat je de deur uit moet. Deel je keukenlades zo in dat je precies weet wat erin ligt. En dat datgene ook het enige is wat erin ligt. Want 12 pennen en oude boodschappen bonnetjes bewaren heeft niemand wat aan en zorgt ook alleen maar voor onrust. Niet meer bewaren dan je echt nodig hebt en gebruikt dus. Ga voor minimalisme en je huis wordt een oase van rust!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: 5 tips bij het inrichten van een kleine kamer!