The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

De invloed van Artificial Intelligence op de kantoorwereld

2 Mins read

In dit artikel gaan we je meer vertellen over Artificial Intelligence (AI), want wat is het nou precies? Verder vertellen we je alles over de voor- en nadelen van Artificial Intelligence in de kantoorwereld. Benieuwd naar Artificial Intelligence en de invloed hiervan op kantoor? SKEPP vertelt het je allemaal in dit artikel!

Wat is Artificial Intelligence?

Kunstmatige intelligentie is het Nederlandse woord voor Artificial Intelligence (AI). Het kan omschreven worden als de intelligentie van software apparaten en machines om zelfstandig problemen op te lossen. Om apparaten en machines dit te kunnen laten doen wordt het denkvermogen van mensen geïmiteerd. Alleen wat gaat dit precies betekenen op kantoor?

Voordelen van Artificial Intelligence

Op verschillende manieren kan AI jouw organisatie positief beïnvloeden. Hierbij gaat het vooral om het versnellen en gemakkelijker maken van processen. Je organisatie kan effectiever gaan werken en personeel kan beter ingezet worden. Alleen wat zijn dan concrete voorbeelden van AI in je kantoorruimte?

Hierbij kun je denken aan het optimaliseren van het wervingsprocess aan de hand van een AI gedreven tool. Een tool kan zorgen voor matches tussen vacatures en potentiële kandidaten. Verder kan een AI gedreven tool ook ingezet worden voor het meten van prestaties, waardoor verbeterpunten sneller aan het licht komen. Naast een tool voor werving en prestaties, kun je ook denken aan een AI gedreven tool die administratieve taken uit kan voeren, zoals het plannen van vergaderingen, notuleren en automatische mails versturen.

Naast dit soort tools zijn er ook fysieke hulpmiddelen die toegevoegd kunnen worden aan jouw kantoorpand. Hierbij kun je denken aan een booking display of een digitale receptie. Ook deze hulpmiddelen kunnen ervoor zorgen dat jouw werknemers tijd besparen en energie overhouden voor andere taken.

Nadelen van Artificial Intelligence

Los van de vele voordelen zijn er natuurlijk ook nadelen aan AI. Bij de nadelen kun je denken aan de privacy van je werknemers, het persoonlijke contact met je klanten en de risico’s die het gebruik van AI met zich meebrengt voor jouw onderneming. Dubbele afspraken worden sneller gemaakt waar je niet meer al je eigen afspraken in beheer hebt. Daarnaast liggen hackers al gauw op de loer. De data die gebruikt wordt is privacygevoelig en daarom extra interessant voor hackers.

Verder moeten we ook rekening houden met de toekomst. Hoe afhankelijk gaan we namelijk worden van deze slimme apparaten en moeten we dat wel willen? Een aantal banen kunnen namelijk in de toekomst komen te vervallen door het gebruik van AI.

Wat past bij jouw onderneming?

Om te bepalen of je gebruik wilt maken van Artificial Intelligence zal je moeten bepalen wat past bij jouw onderneming. Voor het ene bedrijf zullen de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen en bij andere bedrijven is dit juist andersom. Vraag je dus af wat het beste is voor jouw onderneming en maak op basis daarvan keuzes omtrent het gebruik van Artificial Intelligence.

Leestip -> Dit zijn de 7 beste podcasts voor ondernemers!De 5 beste boeken die je moet lezen als je welvarend wilt worden