Cars & Tech #MNLK

De iPhone 13 Pro

2 Mins read

De nieuwe iPhone werd in 2021 gepresenteerd door Apple. Zoals altijd bestaat dit product uit een serie van varianten, zoals de iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Dit zorgt dat er voor ieder wat wils is. Ook wat betreft het budget betekent dit dat er veel mogelijk is. Maar wat is er nou allemaal nieuw aan de iPhone 13 Pro?

De camera van de iPhone 13 Pro

De camera’s in de iPhone 13-familie van apparaten ontvingen een van de grootste updates met deze cyclus, waarbij een groot aantal apparaatwijzigingen en softwareverbeteringen werden toegevoegd om de kwaliteit en productiewaarde van foto’s en video’s die met de iPhone zijn gemaakt te verhogen.

De iPhone 13 en iPhone 13 mini introduceren een nieuw dubbel camerasysteem met een nieuwe brede camera die 47% meer licht binnenlaat voor ruisonderdrukking en prestaties bij weinig licht. Het beschikt over een 12 MP groothoekcamera en een 12 MP ultragroothoekcamera (f2.4 diafragma). Apple heeft ook aangegeven dat de opnametijden zijn verbeterd, wat heeft geleid tot meer details en minder vervaging in omgevingen met weinig licht.

Apple

Processor en GPU

Apple heeft een geheel nieuwe processor gemaakt voor de iPhone 13-familie van apparaten, de A15 Bionic. Deze chip biedt meer prestaties en verhoogt tegelijkertijd de energie-efficiëntie. De nieuwe chip is gebaseerd op Apple’s 5 nanometer-technologie die 15 miljard transistors op een enkele chip verpakt. De chip beschikt over 6-cores die zijn samengesteld uit 2 high-performance cores voor intensieve verwerkingstaken en vier high-efficiency cores voor normale computertaken. Vanwege de verbeterde prestaties van deze chips heeft Apple iOS 15 zo kunnen maken dat meer taken op het apparaat kunnen worden uitgevoerd, zoals de mogelijkheid om op het apparaat routebeschrijvingen te verwerken met behulp van Apple Maps, of Siri-taken en -verwerking uit te voeren op apparaat.

Hoewel Apple de technische specificaties van zijn chips niet vrijgeeft, merkte het wel op dat de A15 Bionic-chip 50% snellere verwerkingskracht heeft in vergelijking met vergelijkbare apparaten op de markt van andere smartphonefabrikanten.

Het “Bionische” deel van de A15 heeft betrekking op de machine learning-processor van Apple die op de chip is opgenomen. Deze “Neural Engine” heeft 16 cores die 15,8 biljoen bewerkingen per seconde kunnen verwerken voor Machine Learning-taken. Dit is geweldig voor apps die afhankelijk zijn van CoreML om machine learning-taken met afbeeldingen, tekst of camera’s uit te voeren, zoals Live Text in iOS 15.

GPU

De grafische kracht van de iPhone 13 en iPhone 13 mini biedt 30% snellere prestaties met het nieuwe GPU-chipontwerp. Deze iPhone-modellen hebben een 4-core GPU. Op de iPhone 13 Pro-modellen verandert het GPU-ontwerp enigszins met een 5-core GPU en 50% snellere grafische prestaties. Apple merkt op dat de GPU-chip op de iPhone 13 Pro-modellen de snelste grafische prestaties op elke smartphone tot nu toe is.

De iPhone 13 Pro online bestellen

Je kunt de iPhone 13 Pro gemakkelijk online bestellen via diverse webshops. Uiteraard kan het direct via Apple, maar je kunt de telefoon ook bestellen via een reseller of telecomprovider. Wij wensen je veel plezier met het uitzoeken van deze mooie telefoon.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: De nieuwe Samsung Galaxy S22 serie, wat is er tot nu toe over bekend?
En deze: Speculaties over binnenkort verwachte iPhone: brengt hij ongeluk?