The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

De iPhone SE 2020

2 Mins read

Als je ooit een iPhone 8, iPhone 7, iPhone 6S of iPhone 6 hebt vastgehouden, dan ken je de basisvorm van de iPhone SE 2020 al. Hij heeft een 4,7-inch scherm met grote randen boven en onder, een grote ronde homeknop aan de onderkant met een ingebouwde vingerafdruksensor en mooi gebogen hoeken en randen. Het is wat je waarschijnlijk nog steeds ziet als de canonieke iPhone, ook al hebben de nieuwe toestellen grotere schermen, Face ID en inkepingen. Apple heeft dit ontwerp sinds 2014 en het blijft erbij. Het behouden van dat ontwerp is waarschijnlijk een belangrijke reden voor de lage kosten. Apple hoeft zijn fabrieken niet opnieuw in te richten om hem te bouwen.

Net als bij de iPhone 7 en 8 is de homeknop geen fysieke knop, maar gewoon een plek aan de onderkant die je een voelbare tik geeft wanneer je erop drukt. Apple heeft niet beknibbeld op de haptiek van deze telefoons: ze voelen geweldig aan. Hij is alleen IP67 waterbestendig, dus het is oké voor het toestel om nat te worden, maar laat hem niet te lang in water liggen. De achterkant is van glas om draadloos opladen mogelijk te maken. Beide opties zijn relatief zeldzaam voor deze prijs.

Batterij van de iPhone SE 2020

Over een lange levensduur gesproken, de batterijduur van de iPhone SE is zeker een goede. Je komt een ​​hele dag door, met gemiddeld tussen de vier en vijf uur schermtijd. De SE heeft dezelfde batterij als de iPhone 8. Het is genoeg voor vandaag de dag, maar over een paar jaar wend je je misschien regelmatig tot een batterijhouder.

Camera

De iPhone SE heeft één 12 megapixel camera aan de achterkant en een 7 megapixel selfie camera aan de voorkant. Voor een telefoon van €489 zijn de camera’s absoluut geweldig, en eventuele klachten zouden gezien die prijs onmiddellijk moeten worden afgewezen. In alle felle lichtomstandigheden maakt de iPhone SE prachtige foto’s. Ze zijn helder in de details, nauwkeurig in kleur en hebben precies de juiste hoeveelheid scherpte. Dynamisch bereik is ook goed. Bij daglicht kan het zelfs moeilijk zijn om het verschil te zien tussen deze telefoon en een iPhone 11 Pro!

Wat betreft video opnames overtreft dit toestel absoluut zijn gewichtsklasse, met 4K gestabiliseerd zowel optisch als met software, uitgebreid dynamisch bereik en de optie om tot 4K te gaan bij 60 fps. Dat zul je bij de concurrentie niet snel zien.

Conclusie

Hij is snel, bekwaam, betrouwbaar en vertrouwd. Omdat het een budget telefoon is, mis je geavanceerde functies en uitgebreidere displays, maar niet zoveel als je misschien zou denken.

Volledige specificaties:

  • A13 Bionic-processor
  • 3 GB RAM
  • 64 GB / 128 GB / 256 GB opslag
  • 4,7 inch (1334 x 750 bij 326 ppi) scherm, 625 nits helderheid, 1400: 1 contrast, True Tone
  • 12Mp (f / 1.8) camera aan de achterzijde met flitser, portretmodus, 4K-video
  • 7Mp (f / 2.2) camera aan de voorzijde, portretmodus
  • IP67 water- en stofbestendigheid
  • 138,4 x 67,3 x 7,3 mm; 148 g

Verkrijgbaar vanaf €489,- als los toestel. €339,- bij inruil van je oude toestel bij Apple. In combinatie met abonnement wordt ie nog goedkoper, afhankelijk van het abonnement en de aanbieder.

Leestip -> Met deze drie apps maak jij je sportschoolbezoek nog efficiënter
Leestip -> Last van een storing bij KPN?