More #MNLK

De juiste verlichting voor jouw interieur? Deze tips gaan je helpen!

2 Mins read

Ook bezig met updaten van jouw huidige interieur? Dan heb je natuurlijk een flinke uitdaging voor je, want het kiezen van de juiste kleuren is geen appeltje eitje, en wat dacht je van de bergen aan keuzes op het gebied van meubels? Kies je voor die brede tafel, of toch voor dat aantal kleinere tafels? Welke stijl wil je gaan gebruiken, en vooral op welke manier? Al met al vragen die bij je opkomen terwijl je bezig bent met het realiseren van jouw droominterieur. Maar heb je toevallig ook al rekening gehouden met de verlichting die je wilt gaan gebruiken?

Waarschijnlijk schrik je nu, want het antwoord wat wij vaak horen is samen te vatten onder de term ‘dat weten we niet zeker’. Vaak is het algemene plaatje namelijk duidelijk, maar weten ze nog niet welke lamp ze willen en vooral hoe ze deze willen gaan toepassen binnen het bestaande plan. Maar geen nood, want met deze tips helpen wij je met het maken van de juiste keuze op het gebied van verlichting!

Bepaal welke rol jouw verlichting speelt

Wacht, verlichting heeft een rol binnen het huis? Zeker, daarom vinden wij het belangrijk dat je dit ook weet. Aan de hand van de rol bepaling kun je namelijk bepalen welke lampen of spots jij kunt gebruiken binnen je huis, en vooral op welke manier. De verlichting kun je het beste verdelen onder de takken basisverlichting, werkverlichting en sfeerverlichting. Elke tak heeft zijn eigen rol, welke hieronder verder wordt toegelicht:

Basisverlichting

Iedereen heeft basisverlichting in zijn of haar huishouden. Dit is namelijk de standaard verlichting die je 99% van de tijd zult vinden in het plafond van jouw woning. Deze verlichting is voornamelijk bedoeld voor het realiseren van fatsoenlijk licht gedurende de donkere dagen.

Werkverlichting

Verlichting binnen deze categorie staat vaak gelijk of is sterker als basisverlichting en zie je terug op plekken waar je vaak werkt. Denk hierbij aan het knusse bureau in de hoek, de garage inclusief werkplaats en het keukenblad waar je net een frisse salade hebt gemaakt.

Sfeerverlichting

Om ons trio af te ronden presenteren we sfeerverlichting. Dit type verlichting is voornamelijk bedoeld om specifieke elementen binnen het huis uit te lichten, zoals een schilderij of een stuk muur. Met deze verlichting kun je jouw huis voorzien van een nieuwe dimensie en gemakkelijk de sfeer bepalen.

Kies voor de vorm die aansluit bij de functie

Zoals de kop al doet vermoeden, is het ook belangrijk dat je kiest voor een lamp die past bij jouw interieur. Hierbij heb je tal van keuzes, omdat het een ontzettend grote markt betreft. Omdat de keuze zo enorm is, is het belangrijk om per stap toe te spitsen naar de uiteindelijke lampen die je wilt gebruiken. Denk hierbij aan zaken als kleuren, de vorm en vooral hoeveel licht de lamp uiteindelijk moet afstoten. Zo kun je kiezen voor trimless spots, dit zijn spots die niet schreeuwen om aandacht maar tegelijkertijd garant staan voor de perfecte lichtopbrengst.

Vraag om hulp als je er zelf niet uitkomt

Het is niet gek als je niet weet waar je moet beginnen, het aanbod is namelijk enorm. Daarom staan bedrijven als LetsLeds klaar om je te helpen met het realiseren van een lichtplan. Dit is een ontzettend fijne hulp, omdat je zo namelijk verzekerd bent van de juiste verlichting in combinatie met de perfecte plaatsing. Hierdoor hoef je niet te gaan gokken, omdat je gebruik maakt van de mening van de experts omtrent verlichting.

En dat was de blog! Hopelijk kun je onze tips gaan gebruiken voor de perfecte uitvoering omtrent verlichting, zodat ook jij dadelijk kunt genieten van het optimale resultaat!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Leuke ideeën om je huis in te richten