More #MNLK

De koers van Bitcoin neemt weer hard toe, maar waarom?

2 Mins read

Bitcoin is weer groots terug in het nieuws en dat komt omdat de koers van de digitale munt de afgelopen tijd enorm is gestegen. De prijs van een enkele Bitcoin is onlangs voorbij de 15.000 euro gevlogen en daarmee komt de koers aardig in de buurt van het hoogste punt ooit!

Wat is Bitcoin?

Voor wie het nog niet weet, Bitcoin is een vorm van digitaal geld die gebruik maakt van blockchain-technologie. Een blockchain is een soort gedecentraliseerd, digitaal grootboek dat bestaat uit duizenden computers die transacties met behulp van cryptografie vastleggen. Bitcoin wordt daarom ook een cryptocurrency genoemd.

Alle computers op het netwerk hebben dezelfde kopie van dit grootboek waardoor niemand onopgemerkt de gegevens erin kan veranderen. Hierdoor hebben veel investeerders meer vertrouwen in Bitcoin dan in de banken. Bitcoin ontstond dan ook in 2009 als antwoord op de economische crisis van 2008, die door de banken werd veroorzaakt.

Waarom stijgt de Bitcoin koers dan juist nu? Daar liggen meerdere zaken aan ten grondslag. Bitcoin wordt steeds serieuzer genomen als een zogeheten store of value, of oppotmiddel. Bitcoin wordt regelmatig vergeleken met goud en staat in de markt dan ook bekend als het “digitale goud.”

Het Digitale Goud

De reden dat Bitcoin zo goed als oppotmiddel werkt is omdat er schaarste is; er is een maximum aantal bitcoin. Er zullen nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins op de wereld verschijnen en dat zorgt ervoor dat de cryptocurrency ongevoelig is voor inflatie.

Door de uitbraak van het coronavirus wordt er veel geld bijgedrukt ter ondersteuning van de economie. Economen vrezen dat dat geld printen in de toekomst gepaard zal gaan met enorme inflatie, waardoor de dollar en euro waarschijnlijk in waarde zullen dalen.

Zie hier een reden dat steeds meer mensen op zoek zijn naar afdekking tegen deze inflatie. Men kijkt dan zowel naar de markt voor edelmetalen als de markt voor cryptocurrencies. Dat is te zien aan een toename van institutionele investeerders; professionele beleggers met een groot vermogen. In de afgelopen maanden hebben enkele beursgenoteerde miljardenbedrijven al hun kasreserves geïnvesteerd in Bitcoin.

Steeds populairder

Het feit dat steeds meer mensen de markt betreden is aan nog twee andere zaken te zien. Zo is het aantal Bitcoin adressen de afgelopen tijd behoorlijk toegenomen. Deze adressen of wallets, staan voor de Bitcoin portefeuilles van gebruikers. Daarnaast valt op dat de hoeveelheid Bitcoin op beurzen en bij wisselkantoren steeds verder afneemt.

Hieruit blijkt dat niet alleen het aantal investeerders en handelaren in de sector toeneemt, maar ook dat investeerders niet bereid zijn om tegen de huidige prijzen te verkopen. Hierdoor neemt het beschikbare aanbod steeds verder af en dat duwt vervolgens de Bitcoin koers steeds verder omhoog.

Ik wil meedoen!

Wil je ook handelen in bitcoin, dan moet je natuurlijk eerst Bitcoin kopen. De markt kan volatiel zijn waardoor de koers af en toe onvoorspelbare schommelingen maakt. Het is daarom aan te raden eerst een goed plan op te zetten en nooit meer te investeren dan je je kan veroorloven om te verliezen.

Alhoewel de koers nog net niet het record uit eind 2017 heeft doorbroken, zijn steeds meer analisten overtuigd dat dit slechts een kwestie van tijd is. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin is inmiddels wel al het oude record voorbij en staat nu op ongeveer $285 miljard euro. Bitcoin staat nu in de top 20 van grootste activa ter wereld.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Heb jij als ondernemer een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Related posts
More #MNLK

Investeren in Bitcoin: de voor- en nadelen en de risico’s

3 Mins read
Bitcoin, ’s werelds eerste gedecentraliseerde digitale munt, was de afgelopen jaren het gesprek van de dag. Hij wordt geprezen om zijn innovatieve…
More #MNLK

Wat je zeker moet weten als je investeert in crypto

2 Mins read
Het kan niet ontkend worden dat steeds meer mensen op zoek gaan naar alternatieve manieren om hun zuurverdiende spaarcenten meer te laten…
More #MNLK

Starten met Bitcoin: hoe werkt dat?

2 Mins read
Heb je interesse om de crypto markt te betreden om in cryptocurrency te beleggen en/of te handelen? Dan wil je uiteraard weten…