The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

De leukste musea in Maastricht

1 Mins read

Ben jij van plan om binnenkort een dagje in Maastricht door te brengen? Naast de Limburgse gezelligheid, de historische gebouwen en de gezellige winkelstraten kun je ook zeker als museumliefhebber jezelf in deze stad vermaken. Laat je betoveren door de unieke musea van Maastricht die goed aansluiten bij de eeuwenoude geschiedenis van de stad. Als je goedkoop een museum wil bezoeken waar je geen kunst tegen zult komen die je al talloze keren hebt gezien, blijf dan zeker lezen om erachter komen waar je de leukste musea in Maastricht kunt spotten.

Leuke musea in Maastricht

Het Bonnefantenmuseum

Misschien wel het bekendste museum van Maastricht, en zeker niet zonder reden. Het Bonnefantenmuseum organiseert vaak nieuwe tentoonstellingen met elk hun eigen thema. Hierdoor valt er steeds iets nieuws te ontdekken in het museum, maar ook de vaste collectie mag er wezen. Zo beschikt zij over schilderkunst uit onder andere Nederland, Italië en Duitsland, maar er zijn ook veel sculpturen te bewonderen. Hierdoor krijgt een bezoeker niet alleen oude kunst te zien, maar vooral de tentoonstellingen geven een moderne draai aan de collectie. Het museum beschikt naast een winkel ook over een museumcafé en een eigen parkeerplaats. Wie het openbaar vervoer neemt is tevens binnen een mum van tijd bij het Bonnefantenmuseum vanaf Maastricht Centraal.

Museum aan het Vrijthof

Aan het prachtige Vrijthof ligt het gelijknamige museum. De locatie is al eeuwenoud en was zelfs ooit het buitenpaleis van Karel V. Je kijkt niet alleen je ogen uit bij de architectuur en historische omgeving van deze plek, maar ook binnen valt er genoeg te zien. Het museum organiseert verschillende tentoonstellingen per jaar. Hoewel er veel leuke cafeetjes aan het Vrijthof liggen, beschikt het museum zelf ook over een uniek museumcafé.

Andere opties

Naast de populaire musea die al ter sprake zijn gekomen, is het ook zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij de volgende musea:

  • Natuurhistorisch museum Maastricht
  • Het drukkunstmuseum
  • Bureau Europa

Check wel even de actuele openingstijden op de websites van de besproken musea.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Maak kennis met Museum Het Valkhof in Nijmegen
En deze: Bezoek en ervaar het Airborne Museum in Arnhem