The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

De leukste opleidingen die je kunt volgen aan het HBO

2 Mins read

Heb jij net je middelbare school afgerond of net je MBO diploma in de zak? Of ben je al een tijd aan het werk, maar op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is een logische en leuke vervolgstap om een opleiding aan het HBO, het Hoger BeroepsOnderwijs, te volgen. Het aanbod van HBO opleidingen is echter enorm en daarom is het soms lastig door de bomen het bos nog te zien. Daarom helpen wij je een handje en geven we voor een aantal verschillende interesses een gave HBO opleiding als tip. Of je nou van finance houdt, of van maatschappelijk geëngageerd werk, op het HBO kan je terecht!

Een HBO opleiding kiezen, hoe doe ik dat?

Het kan lastig zijn een opleiding uit te kiezen die bij je past. Misschien heb je hele brede interesses, of juist een hele specifieke. Je wilt natuurlijk niet de verkeerde keuze maken en aan een opleiding beginnen die toch niet goed bij je past. Daarom is het van belang dat je jezelf van tevoren goed inleest in de verschillende opleidingen en verschillende opleidingen met elkaar vergelijkt. Omdat dit makkelijker is gezegd dan gedaan helpen wij je alvast een handje met een vergelijking tussen twee interessante en relevante opleidingen aan het HBO.

Maatschappelijk van belang zijn als schuldhulpverlener

Veel mensen zoeken een opleiding die je klaarstoomt om maatschappelijk een belangrijke functie in te kunnen vullen. Denk bijvoorbeeld aan maatschappelijk werkers en hulpverleners voor kinderen. Als je inderdaad een steentje wilt bijdragen aan de maatschappij en mensen wilt helpen dan is een schuldhulpverlener opleiding misschien wel wat voor jou. Zo leer je hoe mensen die in schulden zitten weer uit de problemen kunnen komen,  maar ook over preventie. Op deze manier draag je niet alleen bij aan een financieel gezondere samenleving, maar ook gelukkigere mensen. Kortom, interessant én maatschappelijk relevant.

Regel de financiën van de lokale overheid

Hou je van geld, getallen en is het je droom om een bijdrage te leveren aan de lokale regering in jouw gemeente? Dan kan een opleiding finance en control een goede keuze voor jou zijn. In elke gemeente is de financiële afdeling het kloppend hart van het beleid: zijn de financiën niet op orde, kan er geen beleid gemaakt worden. Tijdens deze opleiding leer je onder andere over begrotingsrapportage- en verantwoordingsproces, de programmabegroting en risicomanagement. Als je van finance houdt, is dit dé opleiding voor jou.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Maak je werkplek nog fijner met deze twee tips