The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

De magische klanken van Efteling muziek

2 Mins read

Wie is er niet dol op de herkenbare deuntjes van de Efteling? De muziek van de Efteling is misschien wel de meest herkenbare van alle pretparken. Maar hoe komt dat nou eigenlijk? En hoeveel verschillende soorten Efteling muziek worden er in het park afgespeeld? In de Efteling hebben niet alleen de attracties hun eigen melodie, maar ook langs de looppaden en uit het struikgewas horen we de herkenbare en vrolijke klanken van de muziek die dit attractiepark zo bijzonder maakt. Ben je een dagje naar de Efteling geweest? Grote kans dat één van de melodietjes nog dagen door jouw hoofd blijft spelen. Hoe dat komt? Tja..het blijft nou eenmaal een wereld vol wonderen!

Efteling muziek. Herkenbaar én sfeerverhogend

De klanken die je hoort in de muziek van de Efteling, zijn niet “zomaar” gecomponeerd. Hierbij is heel goed gekeken naar de sfeer die het muziekstuk moest uitstralen, zodat deze perfect past bij de beleving van een Efteling attractie. Heb je het wel eens aangedurfd om in het spookslot van de Efteling te gaan? Hier hoor je de bekende klanken van de Danse Macabre, of de dodendans zoals deze ook wel genoemd wordt. Bij het horen van deze muziek weet je dus precies waar deze show over gaat. Griezels! Ook de Fata Morgana is een attractie met échte Efteling muziek. Buiten op het plein zijn de klanken van 1001 nacht al te horen, en ze brengen je direct in de stemming voor een spannende bootreis naar een Oosters paleis. Tijdens de vaartocht richting het paleis kun je aan de klanken van de muziek precies horen wanneer je een gevaarlijk gebied nadert, of wanneer je je veilig kunt wanen tussen de pracht en praal van de Fata Morgana. Ook de muziek van de Droomvlucht brengt je direct in hogere sferen. Door deze klanken wil je niets liever dan zingen met elfjes en wegwijs worden in hun paradijs. Ruik je de geur van verse bloemen al bij het horen van deze Efteling muziek? Magisch toch?

de Efteling

Waar komt de parkmuziek vandaan bij de Efteling?

Heb jij je ook wel eens afgevraagd waar die vrolijke deuntjes vandaan komen als je van attractie naar attractie loopt? De parkmuziek van de Efteling heeft sinds 2017 een nieuw melodietje gekregen van componist René Merkelbach. Daarvoor heeft René al een aantal andere Efteling attracties voorzien van passende muziek, zoals bijvoorbeeld voor Aquanura. Door van deze mooie bestaande klanken een originele mix te maken, is het pretpark erin geslaagd om verschillende soorten parkmuziek langs de wandelpaden te laten klinken. Wandel je door het Marerijk, het Reizenrijk of Ruigrijk? Grote kans dat je deze melodieën hoort opdoemen vanuit het struikgewas. Kun je maar geen genoeg krijgen al die gezellige Efteling riedeltjes? Dan moet je echt even de tijd nemen om het sprookjesbos te bezoeken. Dit bos is niet alleen de moeite van het bezoeken waard door de prachtig uitgebeelde sprookjes, maar ook zeker door de Efteling muziek die uit de kleine herkenbare paddenstoeltjes komt.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Wunderland Kalkar is een pretpark waar jonge kinderen zich prima een dagje kunnen vermaken met alle attracties wat in het park te vinden zijn

Related posts
Relax & Travel #MNLK

5x de populairste pretparken van Nederland

2 Mins read
Nu vele pretparken weer geopend zijn kan je een leuk dagje uit gaan plannen met je partner, gezin of familie. In dit…