The Online Lifestyle Magazine For Him

Cars & Tech #MNLK

Wow! Check de Mansory Cabrera Aventador SVJ

2 Mins read

De Lamborghini was niet bizar genoeg, dus kwam Mansory met de nóg futuristische Cabrera. Dikke spoilers, extreme bumpers, een overdaad aan koolstofvezel en ga zo maar door. De naam Cabrera betekent in het Spaans ‘Geit’ en is nou niet een naam die je gelijk associeert met de styling. De koplampen zien er enigszins afwijkend uit, gezien de driehoekige lampen van de Aventador zijn vervangen door de wat ielere koplampen. Je ziet er een beetje een knipoog in naar de Bugatti Chiron.

Heftige achterzijde met gigantische diffuser

Verder valt op dat het design aan de achterkant nog extremer is gemaakt. De Mansory Cabrera heeft een enorme diffuser met daarbij een viertal uitlaten. Het kleurdesign van de wagen is donkergroen bij het matte af en heeft veel onderdelen in koolstofvezel. En last but not least: de gigantische wielen met de allom bekende Veneno velgen om het af te maken.

Opgeschroefd vermogen van 810 pk met knallende acceleratie

Mansory gaat, zoals het hun vakmanschap betaamt, radicaal te werk in het oppimpen van auto’s. Het bedrijf is daarmee geslaagd om een bepaalde doelgroep rijken aan te spreken, zeker omdat dure en exclusieve auto’s hun handelsmerk zijn. Met dit in het achterhoofd is de Cabrera geen uitzondering. Eigenlijk is de wagen niet zozeer gebaseerd op de klassieke Lamborghini Aventador, maar op de extreem bespoilerde SVJ- serie. Het vermogen wordt door Mansory opgepompt van 770 pk naar 810 pk. Met 780 Nm loopt de Cabrera 60 Nm voorop ten opzichte van de standaard-variant. Hierdoor heeft de wagen een acceleratievermogen om in 2,6 seconden de teller naar 100 km/h te laten schieten. De snelheid houdt het pas voor gezien bij 355 km/h.

Betere luchtstroom en grip

Het aangepaste design aan de buitenkant moet tevens voor een betere aerodynamica zorgen en de lichtgewicht velgen dienen het rijgedrag te verbeteren. Het rubber is trouwens aan de achterzijde 355 breed, wat voor voldoende grip zorgt.
Onderscheidende wielkasten

De body van de Cabrera is vier cm breder dan de voormalige variant en is uitgevoerd met een lichte motorkap die volledig uit carbon fiber bestaat. Met de zijdelingse wielkasten onderscheidt deze wagen zich nog meer van de standaard SVJ. Een van de eerste dingen die in het interieur opvalt is het merkwaardige design van het stuur. Ach ja, dat bizarre element kan er ook nog wel bij…

Check ook: De Bentley Bentayga Mansory W12 Twin-Turbo is echt waanzinnig! & Maak kennis met de Rolls-Royce Phantom 2020

Feedback -> info@mnlk.nl