The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

De meest gestreamde artiest op Spotify is…

1 Mins read

Spotify is één van de grootste streamingsdiensten ter wereld. Op gebied van muziek is het met afstand de grootste, met meer dan 100 miljoen betalende gebruikers. Apple music komt op de tweede plaats met 56 miljoen gebruikers. Deze gebruikers kunnen op Spotify kiezen uit meer dan 30 miljoen songs. Maar welke songs worden eigenlijk het meest gedraaid? Wie is de meest gestreamde artiest op Spotify?

Meest gestreamde artiest op Spotify in 2019

De meest gestreamde artiest van 2019 is Post Malone. Hij werd op de voet gevolgd door Billie Eilish en Ariana Grande. Opvallend is dat Ed Sheeran nog altijd in de top 5 staat, namelijk op 4. Hij was jaren achter elkaar de meest gestreamde artiest.

Austin Richard Post is de echte naam van Post Malone. Hij is een Amerikaanse zanger, songwriter, gitarist, muziekproducent en acteur. Zijn muziek kenmerkt zich door rap en hiphop invloeden, maar hij ziet zichzelf niet als rapper. In 2019 kwam zijn derde album Hollywood’s Bleeding uit. Dit album zorgde voor zijn grote doorbraak. Hij heeft bijna 50 miljoen luisteraars per maand, alleen al op Spotify.

Streams Spotify

TY Lim / Shutterstock.com

Meest gestreamde artiest van het decennium

Vorig jaar was het laatste jaar van het decennium. Dat is altijd een moment om terug te kijken naar de beste songs, albums en meest populaire artiesten. Misschien is Ed Sheeran wel één van de populairste artiesten van het afgelopen decennium, hij wint het niet op gebied van meeste streams.

De eer van meest gestreamde artiest van het decennium gaat naar Drake. De artiest uit Canada bracht in de afgelopen tien jaar maar liefst 9 albums uit. Zijn inspiratie lijkt oneindig want hij brengt niet alleen veel muziek uit, de albums worden ook zeer hoog gewaardeerd. Deze productiviteit legt hem geen windeieren, Drake heeft bijna 60 miljoen luisteraars per maand op Spotify.

Best gestreamde vrouwen op Spotify

Bij de vrouwen won Billie Eilish het afgelopen jaar van Ariana Grande en Taylor Swift. In het afgelopen decennium was Arianne Grande de meest gestreamde vrouw op Spotify.

Wie zal de meest gestreamde artiest worden van dit jaar?

Feedback: info@mnlk.nl

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Bodybuilding muziek: hoe maak je een motiverende afspeellijst?

2 Mins read
Het selecteren van muziek om fysieke activiteiten uit te voeren is essentieel om te motiveren, ritme te geven aan de trainingen en,…
Cars & Tech #MNLK

Hoe kan ik Spotify opzeggen?

2 Mins read
Heb je een Spotify abonnement en wil je deze opzeggen? Je kunt dit doen op een aantal simpele manieren. Het kan zijn…
Relax & Travel #MNLK

Dit zijn enkele bekende nummers uit de jaren 80

2 Mins read
De 80’s waren bijzondere jaren. Beatrix werd koningin van Nederland, de PC werd uitgevonden en Bill Gates werd rijk met het bedenken…