The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

De meest iconische sportprijzen

2 Mins read

In de wereld van de sport worden er vele prijzen uitgereikt, maar sommige prijzen hebben een speciale betekenis en worden beschouwd als iconisch. In deze blog zullen we een kijkje nemen naar enkele van de meest iconische sportprijzen ter wereld. Van de FIFA wereldbeker tot aan de Olympische medaille: we bespreken ze allemaal!

De FIFA Wereldbeker

De FIFA Wereldbeker is zonder twijfel de meest prestigieuze prijs in het voetbal en wordt om de vier jaar uitgereikt aan de winnaar van het Wereldkampioenschap voetbal. Het is een massief gouden beker die bijna 6 kilogram weegt en ongeveer 36,8 centimeter hoog is. De voetbalbeker werd voor het eerst uitgereikt in 1930 en heeft sindsdien een legendarische status bereikt.

De Wimbledon Trofee

De Wimbledon Trofee is de trofee die wordt uitgereikt aan de winnaar van het Wimbledon tennistoernooi, het oudste en meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld. Het is een zilveren schaal die bijna 50 centimeter breed is en ongeveer 20 centimeter hoog. De schaal werd voor het eerst uitgereikt in 1887 en heeft sindsdien een iconische status bereikt in de wereld van het tennis.

De Tour de France Trofee

De Tour de France trofee is een zilveren beker die wordt uitgereikt aan de winnaar van de Tour de France, de meest populaire wielerwedstrijd ter wereld. De beker is ongeveer 60 centimeter hoog en weegt ongeveer 2 kilogram. De trofee werd voor het eerst uitgereikt in 1903 en is tegenwoordig nog steeds de beroemde hoofdprijs van de Tour de France.

De Stanley Cup

De Stanley Cup is de trofee die wordt uitgereikt aan de winnaar van de National Hockey League (NHL), vooral bekend in Noord-Amerika. Het is een zilveren beker die ongeveer 89 centimeter hoog is en ongeveer 15 kilogram weegt. De trofee werd 1893 voor het eerst uitgereikt. Zelfs de meeste non-Hockey fans hebben er wel eens van gehoord.

De Super Bowl Trofee

De Super Bowl Trofee is de trofee die wordt uitgereikt aan de winnaar van de Super Bowl, de jaarlijkse kampioenswedstrijd van de National Football League (NFL) in de Verenigde Staten. Het is een massief zilveren beeld van een American Football, dat op een voetstuk van ongeveer 56 centimeter hoog staat. De trofee werd voor het eerst uitgereikt in 1967 en heeft sindsdien een legendarische status bereikt in de wereld van het Amerikaanse voetbal.

De Olympische Gouden Medaille

De Olympische Gouden Medaille is de hoogste onderscheiding die een atleet kan ontvangen tijdens de Olympische Spelen, het grootste sportevenement ter wereld. Het is een medaille van ongeveer 60 millimeter breed en 3 millimeter dik, gemaakt van puur goud. De olympische medaille werd voor het eerst uitgereikt tijdens de Olympische spelen van 1896 aan James Connolly, die eerste werd bij het hink-stap-springen. Deze medaille was echter gemaakt van zilver. De gouden medaille werd pas in 1904 ingevoerd.

Feedback: info@mnlk.nl