The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

De meest populaire elektrische auto’s van het moment 

2 Mins read

In 2022 was bijna 1 op de 4 nieuwe personenauto’s in Nederland volledig elektrisch. Daarmee wint de elektrische auto aardig wat terrein binnen ons landje. Het marktaandeel bedraagt maar liefst 23,5 procent. Maar wat zijn nu precies de populairste elektrische auto’s. Dit is tot op heden geen Peugeot of Kia. En waarschijnlijk tot verbazing van velen zelfs geen Tesla. De populairste elektrische auto is de Skoda Enyaq.

De populairste elektrisch auto is… de Skoda Enyaq!

De Skoda Enyaq staat met ruim 5000 geleverde exemplaren met stip op nummer één en is daarmee de meest populaire elektrische auto van ons land. Daarmee heeft de Skoda Enyaq een marktaandeel van ruim acht procent. Dat is zo’n 3 procent minder dan in 2021 maar nog steeds genoeg om de nummer 1 positie te behouden. Het is voor het tweede jaar op rij dat de Skoda Enyaq de bestverkochte elektrische auto van Nederland is. In 2022 verkocht Skoda 5467 exemplaren van de Enyaq. De Skoda Enyaq is te koop vanaf € 47.910 en beschikbaar met verschillende optie pakketten. Onder andere: comfort, infotainment, klimaat, licht en sportline. De Skoda Enyaq is uitgeroepen tot zakenauto van het jaar (2022). 

Tesla model Y

De Tesla model Y staat op de tweede positie. In 2022 verkocht Tesla 4855 elektrische auto’s in Nederland, waarvan er 3892 model Y waren. Tesla model Y is te koop vanaf € 46.990. Dit is de versie met achterwielaandrijving. Model Y is tegen een meerprijs ook verkrijgbaar in twee versies met Dual Motor All-Wheel Drive. De Tesla model Y Long Range en Tesla model Y Performance.

Peugeot e-208

De Peugeot e-208 heeft de derde positie bemachtigd met 3635 verkochte modellen in 2022. De vanaf prijs is € 35.450 en de Peugeot 208 is verkrijgbaar is 3 uitvoeringen. De Allure, de Active en de GT. De meest luxe uitvoering van de Peugeot e-208 is de GT. Die heeft alles wat de Allure en de Active hebben, plus stoelverwarming, full-LED koplampen, grotere 17 inch lichtmetalen velgen en parkeersensoren aan de voorzijde. 

Kia Niro Electric

De Kia Niro Electric staat op positie vier met 3447 geregistreerde exemplaren in Nederland. De Kia Niro Electric is te koop vanaf € 39.795. Dit betreft de ComfortLine uitvoering. De Kia Niro Electric is ook verkrijgbaar in de uitvoeringen DynamicLine, DynamicPlusLine en als Executive Line.

Audi Q4 e-tron

De top 5 wordt afgesloten met de Audi Q4 e-tron met 3255 verkochte modellen in 2022. De Q4 is te koop vanaf € 59.415 in de standaard edition. Daarnaast is de Audi Q4 e-tron ook nog verkrijgbaar in de Advanced edition en de S edition.

Interessante nieuwkomers in 2022 zijn de BYD Atto 3, Toyota bZ4X, Nio ET7, BYD Tang, Subaru Solterra, BMW i7 en Xpeng P7. 

Feedback: info@mnlk.nl

Related posts
More #MNLK

EV-bezitters besparen op laadkosten door thuiswerken

2 Mins read
Thuiswerken is door de covid-19-pandemie weer opnieuw uitgevonden. Wanneer er een golf aan komt zetten, wordt iedereen dringend verzocht om thuis te…
Cars & Tech #MNLK

Wat kost een Tesla?

1 Mins read
We weten inmiddels allemaal dat elektrisch rijden de toekomst is. Moesten we er een tiental jaar geleden nog erg aan wennen, inmiddels…
Cars & Tech #MNLK

Wat kost een elektrische auto opladen nou eigenlijk?

1 Mins read
Het uitrekenen van de brandstofprijs voor een benzineauto of voor een diesel is vrij eenvoudig. Maar het uitrekenen van de kosten van…