Cars & Tech #MNLK

De meest populaire games ooit in een top 10

1 Mins read

Ook zo’n liefhebber van een goede game op z’n tijd? Maar welke games zijn het meest populair? Zal het GTA zijn of misschien wel het racespel Need for Speed? Bekijk hier de top 10 van meest populaire games die ooit gemaakt zijn. Wellicht staat er wel één tussen welke je graag speelt!

De top 10 meest populaire games ooit

1. Mario

Het spel Mario Bros, dat in 1981 op de markt gebracht werd door Nintendo, is het allerpopulairste spel uit de geschiedenis. Er zijn meer dan 528 miljoen exemplaren verkocht. En Mario blijft maar innoveren. Denk aan populaire spelvarianten als Mario Kart of Super Mario Maker.

2. Tetris

Het ogenschijnlijk simpele spelletje Tetris staat op plek 2. Van deze game uit 1984, die nooit gaat vervelen, zijn er circa 495 miljoen verkocht.

3. Pokémon

De nummer drie is Pokémon. Dit spel is in 1996 op de markt gebracht door de spelproducent Game Freak. Sinds de release zijn er ruim 280 miljoen stuks over de toonbank gegaan.

4. Call Of Duty

Lekker schieten en je uitleven op je Playstation of een ander console? Dat doe je sinds 2003 met Call Of Duty. De teller van dit verslavende schietspel is inmiddels de 250 miljoen voorbij.

5. Grand Theft Auto

De simulatiegame Grand Theft Auto, ook bekend onder de afkorting GTA, was meteen bij de lancering in 1997 al een grote hit. Momenteel zijn er meer dan 240 miljoen games verkocht door de maker, Rockstar North.

6. De Sims

De Sims kennen we allemaal wel. Er zijn inmiddels vier versies van dit originele spel uitgebracht, die gekocht zijn door minstens 175 miljoen gamers.

7. Need For Speed

Een potje racen vinden we als man allemaal leuk. Mede daarom is Need for Speed met ruim 150 miljoen exemplaren zo populair. Al sinds 1994.

8. Final Fantasy

Bij de lancering in 1987 was Final Fantasy als roll playing game direct geliefd. Het spel is een beetje vergeten, maar er zijn wel 115 miljoen stuks van op de markt gebracht.

9. Sonic the Hedgehog

De game Sonic the Hedgehog van Sega, uit 1991, is liefst 112 miljoen keer over de toonbank gegaan. En terecht, want dit is gewoon een cool en verslavend spel.

10. Minecraft

Minecraft van Mojang kwam in 201 in de schappen te liggen. Het gin daarna erg snel met de verkoop, want de teller staat inmiddels op 106 miljoen verkochte exemplaren.

Nog een filmpje:

Lees ook (!):

Related posts
Gaming #MNLK

De nieuwste updates voor Warzone Call of Duty

1 Mins read
Ben jij een fervent Call of Duty Warzone speler? Dan weet je vast wel dat jouw game regelmatig een nieuwe update krijgt….
Gaming #MNLK

Last van storing in Call of Duty Warzone?

1 Mins read
Call of Duty Warzone is een van de meest populaire shooter games van het moment. Niet verwonderlijk. De game ziet er strak…
More #MNLK

De duurste Pokémon kaart ($224.500)

1 Mins read
We zijn allemaal wel opgegroeid met Pokémon. Deze tekenfilmserie was in de jaren 80 en 90 ongekend populair. Snoepjes, kleding, dekbedovertrekken en…