The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

De meest verkochte auto is…

1 Mins read

Van oudsher was Opel en Volkswagen het meest populair. Vooral toen de auto door particulieren en niet alleen zakelijk gekocht werden, was een type zoals de Kadett van Opel mateloos populair. Maar hoe zit dat nu, in 2020?

Het jaar is nog niet om

Afgelopen voorjaar zijn er weinig nieuwe auto’s verkocht, tevens is het jaar 2020 nog niet om. Dat neemt niet weg dat er een goede prognose te maken is wat dit jaar de meest verkochte auto gaat worden. Vanuit een modellenoverzicht wat online gepubliceerd is valt een top vijf op te maken. Waarschijnlijk komt de Opel Corsa op vijf, de Renault Clio op vier, en op drie de Ford Focus.

Op twee komt dan de Volkswagen Polo, maar de aller populairste is dan de Kia Niro. Dit is een opvallende verschuiving, in 2019 was de Volkswagen Polo met kop en schouders de meest populaire auto, en de Kia Niro stond een stuk verder in de statistiek.

Welke auto gaat de meest verkochte worden?

Als je niet het modellenoverzicht maar het merkenoverzicht bekijkt, dan valt op dat Volkswagen de lijst aanvoert. De autofabriek Volkswagen heeft een flink schandaal voor de kiezen gehad, maar kennelijk heeft dat geen invloed op de verkoopcijfers. Kia pronkt op de tweede plaats gevold door Peugeot, BMW, en Opel.

Tot nu toe zijn de prognoses aardig uitgekomen, straks als het jaar 2020 om is zal waarschijnlijk deze lijst de goede volgorde zijn. Wat blijft staan is dat door een virus afgelopen april de gehele autoverkoop nog maar 40% van normaal was. In het jaar 2019 zijn er vanaf het begin van het jaar tot augustus bijna 35.000 Opels op kenteken gezet, nu iets meer dan 24.000. Of nog dit jaar de verkoop aan gaat trekken is koffiedik kijken, economen beschouwen dit jaar als verloren. Anderzijds willen wij mobiel blijven, en zo zullen er altijd weer nieuwe auto’s verkocht worden, er zijn dus geen zorgen.

Leestip -> Krijg het echte Formule 1 gevoel in elk huishouden met de Playseat ChallengeDe voordelen van het kopen van een bedrijfswagen