The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

De mooiste en meest praktische schuifdeuren 

2 Mins read

Ben je op zoek naar een mooie schuifdeur? Heb je interesse in een schuifdeursysteem? Dan ben je hier precies aan het juiste adres. Lees snel wat er voor mogelijkheden zijn en bepaal vervolgens voor welk schuifdeursysteem en voor welke schuifdeur jij kiest.

Barnwoodweb deur

Schuifdeuren zijn ruimtebesparend

Wil je twee ruimtes van elkaar scheiden door middel van een deur? Dat kan een hele goede keus zijn. Zo maak je bijvoorbeeld een mooie afscheiding tussen de woonkamer en de eetkamer. Als je bezoek hebt, kun jij met je visite in de woonkamer zitten en de kinderen in de eetkamer. Dit levert veel extra woongenot op. Maar een normale deur zie je misschien niet zitten. Je zit dan tenslotte altijd met een deur die openzwaait. En daar heb je nu net de ruimte niet voor. Een schuifdeur is in dit geval een prima optie. Een ander voordeel van schuifdeuren is dat je geen deurkozijn nodig hebt. Zoek je misschien en schuifdeur voor in de badkamer? Of wil je hem gebruiken om een kastenwand af te sluiten? Ook in deze situaties biedt een schuifdeur absoluut een goede oplossing. 

Verschillende materialen mogelijk

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een houten schuifdeur. Dit geeft dan ook een mooie en natuurlijke uitstraling. De keus is vrij uitgebreid, want je kunt kiezen uit allerlei soorten hout. Ga je meer voor een moderne look, dan is een metalen schuifdeur een aanrader. Ook in klassieke interieurs past dit materiaal zeer goed. Bedenk dat er ook op het gebied van het glas zeer veel mogelijk is. Laat je gerust even voorlichten door een van de experts. 

Ga voor het juiste schuifdeursysteem

Er zijn allerlei schuifdeursystemen mogelijk. Verdiep je in de mogelijkheden en kies het schuifdeursysteem dat precies bij jou past. Gaat het om een schuifdeur voor buiten of binnen? Heb je al nagedacht over de kleur? Die is natuurlijk vrij bepalend voor de uitstraling van de deur. Je kunt kiezen uit onder andere zwart, wit, zilver of grijs. Heb je zelf een hele andere voorkeur, bespreek dat dan zeker, want na overleg is er veel mogelijk. 

Hoe en waar wil je de schuifdeur laten monteren?

Als we kijken naar de schuifdeursystemen, is een opvallend verschil de montage. Dit kan namelijk aan het plafond, maar ook aan de muur. Veel mensen kiezen voor een montage aan de muur, maar dat is niet in alle situaties mogelijk. Denk je dat het bij jou beter is om het systeem aan het plafond te monteren? Overleg dan van te voren met een van de experts. 

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: