The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

De mooiste wandelroutes in het Zwarte Woud

2 Mins read

Ben je een wandelliefhebber? Dan moet het Zwarte Woud zeker op je bucket list staan. Er ligt hier namelijk 30.000 kilometer aan wandelroutes. Geniet van sprookjesachtige bossen, mooie wijngaarden en prachtige kastelen. De wandelpaden in het Zwarte Woud hebben ook nog eens een uitstekende bewegwijzering. In dit blog bespreken we de drie mooiste langeafstandsroutes die dwars door het Zwarte Woud leiden.

Mooie wandelroutes in het Zwarte Woud

1. De Westweg

De Westweg wordt in het Zwarte Woud ook wel gezien als de absolute topper onder alle wandelroutes. Deze lange afstandsroute is de langste in het Zwarte Woud, maar liefst 285 kilometer. De route loopt van Basel naar Pforsheim. Dit lange afstand wandelpad is de oudste in Duitsland en kent vele tradities. De belangrijkste attracties zijn de bergrug van de Hornisgrinde (deze is maar liefst 1163 meter hoog) en de Feldberg die 1493 meter hoog is. Als het helder weer is kun je de Alpen, de Vogezen en het Rijndal zien. De Westweg loopt langs meren, door donkere bossen, het ruige Murgtal en grotten. Als je één wilt worden met de natuur, dan is dit voor jou de plek om te wandelen.

2. De Mittelweg

De Mittelweg is een veelzijdige en traditionele wandelroute. Deze route is net als de Westweg een oude route (hij dateert uit 1903) en loopt ook midden door het Zwarte Woud. De Mittelweg loopt van Waldshut (in het zuiden) naar Pforzheim (in het noorden). Tijdens deze wandeling voel je de authentieke sfeer van dit prachtige gebied. Er zijn twee verschillende paden; het oostelijke pad, die 228 kilometer lang is, en het westelijke pad van 233 kilometer lang. Op beide paden loop je door uitgestrekte bossen, moerassen en schilderachtige dorpjes. Ook kom je langs de Hochfirst, een berg die 1190 meter hoog is.

3. De Schluchtensteig

Hou je van een ruige wandelroute die langs watervallen en door ravijnen gaat? Wandel dan de Schluchtensteig. Deze wandelroute is 1200 kilometer lang en loopt van Stühlingen naar Wehr. Je loopt langs spectaculaire ravijnen, kabbelende riviertjes, romantische watervallen en dichte bossen. De paadjes zijn smal en omgeven door rotswanden, stenen die met mos begroeid zijn en hoge varens. Water zie en hoor je overal waar je loopt, wat deze route tot een onvergeetachtige ervaring maakt.

Zwarte Woud

Hier een vakantiewoning?

Vakantiewoningen in het Zwarte Woud zijn de ideale uitvalsbasis voor een heerlijke wandelvakantie. In tegenstelling tot de meeste hotels liggen deze particuliere huizen vaak in de directe omgeving van de natuur waardoor u in principe alleen uw deur hoeft uit te stappen en al aan verschillende wandelingen kunt beginnen. Daarnaast kunt u na een lange dag wandelen in zo’n vakantiehuis heerlijk tot rust komen en genieten van alle rust en vrijheid die u nodig heeft aangezien u het vakantiehuis alleen voor u en uw reisgezelschap ter beschikking heeft.

Leestip -> Verken het Nationaal Park Hoge Kempen & 4 highlights van het Gardameer