The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

De nieuwe Samsung Galaxy S22 serie, wat is er tot nu toe over bekend?

1 Mins read

In februari worden de nieuwe Samsung smartphones officieel gepresenteerd. Het gaat om de Samsung Galaxy S22, de S22 Plus en de S22 Ultra. Wat is er tot nu toe bekend over de telefoons?

Kleiner beeldscherm, maar daardoor makkelijker in het gebruik

De S22 en de S22 Plus krijgen naar verluidt met 6,06” en 6,55” een kleiner beeldscherm dan hun voorgangers (6,2” en 6,7”). Hierdoor kunnen ze makkelijker met één hand worden bediend. De S22 Ultra krijgt een beeldscherm van 6.8”, even groot als bij de voorganger. Dit is overigens het enige nieuwe model met een curved display.

Telefoto Camera met 3x optische zoom

Er lijkt weinig te veranderen aan het camerasysteem van het basis- en Plus model. Hetzelfde triple-camerasysteem wordt toegepast, met een 50-megapixel hoofdcamera, een 12-megapixel ultragroothoekcamera en een 12-megapixel telelens waarmee tot drie keer kan worden ingezoomd. De zoommogelijkheden van de Telefoto Camera worden met de 3x optische zoom in plaats van 3x hybride zoom flink verbeterd ten opzichte van de 64-megapixel Telefoto Camera van de oudere telefoons.

Nieuw ontwerp voor de S Pen bij de S22 Ultra

De S pen keert terug bij de S22 Ultra. Deze styluspen kun je bij dit smartphone-model zelfs opbergen in een speciaal compartiment aan de onderkant. Bij de S22 Ultra is het speciale hoesje met S pen vakje hierdoor onnodig geworden. De andere modellen moeten het jammer genoeg zonder het speciale S Pen compartiment blijven doen.

Accuduur en snel laden

De S22-serie wordt uitgerust met een 3700 mAh batterij. Kleiner dus dan de 4000 mAh batterij van de S21-serie. Door het kleinere schermformaat blijft de accuduur van de telefoons hetzelfde. Het snelladen blijft bij het basismodel hetzelfde, 25 Watt bedraad/15 Watt draadloos opladen. Dit ziet er bij de nieuwe Samsung Galaxy Plus en de S22 Ultra beter uit. Deze smartphones kunnen met 45 Watt bedraad opladen. Let op: de nieuwe modellen worden opnieuw zonder oplader geleverd. Ook de ‘traditionele’ MicroSD kaart keert niet terug.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Stilstaan bij je telefoongebruik n.a.v. de Dag van de Telecommunicatie